Türkiye derecelerini Kırıkkale'ye taşıdılar

Konya'da yapılan işitme engellileri okullar arası gençler ve yıldızlar spor müsabakalarında, Kırıkkale Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim O

Konya'da yapılan işitme engellileri okullar arası gençler ve yıldızlar spor müsabakalarında, Kırıkkale Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Türkiye derecelerini elde ederek Kırıkkale'ye döndü.

Birincilik ve ikincilik dereceleri bulunan Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker'i makamında ziyaret etti. Peker, ziyarette öğrencilere hediye verirken böyle bir başarı elde ettikleri için öğrencileri kutladı.

Peker, "Bizi gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Böyle bir başarı arkasında her zaman desteğimizi vereceğiz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Zeki Kavalcılar, Peker'e ve Şube Müdürü Sabri Gündüz'e maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.

40 okulun katıldığı Türkiye müsabakalarına Kırıkkale'yi temsilen Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu katıldı. Masa tenisi ve atletizm dalında 24 sporcu öğrenci ile yarışan okul, 2 birincilik, 2 ikincilik elde etti.

Yapılan Türkiye birinciliği müsabakalarında, Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 800 metre Yıldız Erkekler Müsabakasında ve 1500 metre yıldız erkekler müsabakasında öğrenci Mevlüt Cengiz birincilik kürsüsüne çıkarken, disk atma müsabakasında yıldız kızlarda Hatice Tahan Türkiye ikincisi oldu. Masa tenisinde takım halinde yarışan öğrenciler, yıldız kızlar takımı olarak ikincilik elde etti.