Sel mağdurları evlerine kavuştu

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Benlidere köyünde 20 yıl önce yaşanan selde evlerini kaybeden vatandaşlar için yaptırılan konutlar sahiplerine teslim ed

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Benlidere köyünde 20 yıl önce yaşanan selde evlerini kaybeden vatandaşlar için yaptırılan konutlar sahiplerine teslim edildi.

Konutların anahtar teslim törenine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, protokol üyeleri ve konut sahipleri katıldı.

Anahtar teslim töreninde konuşan Belen Kaymakamı Mehmet Öz, "Selde evlerini kaybeden vatandaşlarımız, ev sahibi olmanın heyecanını yaşıyorlar. Bu gün burada 17 vatandaşımıza konutlarını teslim ediyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise "Sosyal afet konutları tarafından 2008 yılında başlatılan inşaatlar tamamlandı ve selde mağdur olan vatandaşlarımız için yaptırılan konutların anahtar teslimini yapıyoruz. Hükümetimiz her zaman gerek sel, gerekse deprem veya benzeri afetlerde mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Bundan sonra da olacaktır." şeklinde konuştu.

Benlidere Köyü Muhtarı Mehmet Göçmen de selzedelere verilen evlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Belen gediğine yaptırılan sosyal afet konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi.