Muğla'da Arıtma Tesisi Temeli Atıldı

Muğla Belediyesi'nce yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Muğla'da Arıtma Tesisi Temeli Atıldı
20 milyon TL değerindeki projenin temel atma törenine, Muğla Vali yardımcısı Faruk Nemci Kurt, Milletvekilleri Ali Arslan, Gürol Ergin, Fevzi Topuz ve Mehmet Nil Hıdır, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Çok kısa bir süre sonra bu tesisin açılışında da beraber olmayı diliyorum" dedi.
Başkan Gürün 20 milyon TL tutarındaki tesisin Muğla merkez ilçenin en büyük yatırımları arasında yer aldığını hatırlatırken, "2008 yılının Şubat ayında yer teslimi yaptığımız ve iki aşamadan oluşan kanalizasyon sistemi isale hattı temel atma töreniyle başlayan bu süreç, içme suyu şebekesinin iyileştirilmesi, birisi 5 bin tonluk, birisi 200 ve birisi de 100 tonluk üç su deposunun yapılması, su şebekesini tamamen bilgisayar ortamında kontrol edebilmemizi sağlayan SCADA tesisinin kurulmasıyla devam etti.
Nihayet bugün, atıksu arıtma tesisimizin de temelini atmış bulunuyoruz. Bir bütün halinde değerlendirdiğimizde altyapı projesi 20 milyon euro tutarıyla, kent merkezinin en büyük yatırımı durumundadır. Bu bütünün parçası olan atıksu arıtma tesisi bile tek başına 20 trilyon (Milyon TL) liraya yakın bedeliyle yine aynı şekilde merkez ilçenin en büyük yatırımı niteliğindedir" diye konuştu.
Törende konuşan CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Gürol Ergin, Dr. Ali Arslan ve Fevzi Topuz ile AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır da Muğla'nın yaşadığı hızlı değişime işaret ederken, yapılan yatırımlar nedeniyle Muğla Belediyesi ve Başkanı Dr. Osman Gürün'ü kutladılar. Tesisin temeli daha sonra protokolün katılımıyla çökelti havuzuna harç konmasıyla atıldı. Temeli törenle atılan arıtma tesisinin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Atıksu Arıtma Tesisi'nin Avrupa ülkeleri arasında en
gelişmiş teknoloji ile yapılacağı ve 2040 yılına kadar sorunsuz hizmet vereceği açıklandı.