Milas'ta 91. Yıl Coşkusu Başladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla'nın Milas ilçesinde "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüş öncesinde Anıt Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 91. yılı kutlama programı gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü'yle başladı.
Gençlik Yürüyüşü öncesi Atatürk Anıtı önünde bir tören gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparken, Milas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Veli Kaplan, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Öğrenciler, Milas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Kemal Karabağ eşliğinde Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı söyledi.
Anıt Meydanı'ndaki törenin ardından 'Gençlik Yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüşe; CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü Judo Takımı, Milas İzcileri, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitimi sporcuları katıldı.
Atapark'tan başlayan yürüyüş, İnönü Bulvarı, Kışla Caddesi, Menteşe Caddesi, Müştakbey Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni izleyerek yine Atapark'ta sonlandı.
91. yılı kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ilk etkinliği olan Gençlik Yürüyüşü'nde katılımcılar hep birlikte çeşitli marşlar söyleyip sloganlar attılar. Öğrenciler, yürüyüş boyunca dev Atatürk posterini ve Türk bayrağını taşıdılar.
Öte yandan saat 21.00'de başlayıp Atatürk Kültür Merkezi Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak olan konser programında, 17 Mayıs Pazartesi günü Grup Gelişim, 18 Mayıs Salı günü Türk Halk Müziği, 19 Mayıs Çarşamba günü Grup Karya, 21 Mayıs Cuma günü Türkü Gecesi, 22 Mayıs Cumartesi günü Grup Pusula Konseri, 23 Mayıs 2010 Pazar günü ise Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda Milas Musiki Cemiyeti konseri yer alıyor.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni ise, 19 Mayıs Çarşamba günü saat 08.30'da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak, sonrasında saat 09.30'da Milas Şehir Stadı'nda devam edecek.
(ÖK-EA-Y)