Kızılay Başkanı Küçükali: İhtiyaç sahiplerine dil, din, ırk ayrımı yapmadan yardım ulaştırıyoruz

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı'nın 142 yıldır dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara, dil, din, ırk ayrımı yapmadan m

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı'nın 142 yıldır dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara, dil, din, ırk ayrımı yapmadan mutlak surette yardım ulaştırdığını söyledi. Küçükali, "Kızılay hiçbir karşılık beklemeden bunu milletinin merhameti olarak ve yüce milliteni dünyaya açılan merhamet penceresi olarak yapmaktadır." dedi.

Türkiye Kızılay Derneği'nin Sakarya'daki Serdivan Şubesi'nin açılışında konuşan Küçükali, Türk Milleti adına dünyadaki tüm muhtaçlara hiçbir karşılık beklemeden gönüllü çalışan kişiler olduklarını belirtti. Türk Kızılayı'nın 142 yıldır dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara Türk milletinin merhamet elini taşıdığını ve ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Küçükali, "Kızılay, hiçbir karşılık beklemeden bunu milletinin merhameti olarak ve yüce milliteni dünyaya açılan merhamet penceresi olarak yapmaktadır. Dünyada da bizim muadilimiz olan kurum ve kuruluşlar vardır. Ülkemizde de vardır. Herkes afet anında insaların ihtiyaçlarını karşılamak için bir şekilde yardım ederler ama Kızılay'ın duruşu farklıdır. Türk Kızılayı, Türk insanının ortak değeridir. Türk kızılayındaki eksiklik ve yanlışlar hepimizi incitir. Onun için sahiplenmek de hepizimin mutlak surette görevi olmalıdır." diye konuştu.

Dil, din, ırk ayrımı yapmadan dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyac olan insana mutlak surette ulaştıklarını kaydeden Küçükali, şunları söyledi, "Dün Pakistanda gösterdiğimiz hassasiyeti, bugün Gazze'de gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde dini, dili, ırkı bizden olmayan Haiti'de de gösteriyoruz. Haiti ile bizim aramızda uçak mesafesi olarak 20 saat var. Haiti'deki depremde biz aldığımız kararlar ölçüsünde Haitiye 20 saat sonra ulaştık. Dünyada üçüncü ülke olarak Haitiye girmiştik ama yardım dağıtmada dünyada birinci ülke olduk.Haiti sokaklarına gittiğinizde 'Türkiye'yi tanırmısınız?'diye kime sorarsanız sorun mutlaka sizi öperler. İşte Türk milletinin orada varlığını hissettirmek öyle bir şey.Biz onlara yalnız değilsiniz, 20 saatlik mesafeden geldik, yanı başınızda bulunan, ekonomik değerleri çok yüksek ülkelerden bile size daha yakınız diyebilme vesaretini gösteren ülkenin çocuklarıyız."

Dernek binasının açılışının ardından Kızılay çalışanları, afetlerde evsiz kalan insanların barınmasında kullanılan Mevlana evlerinden birinin kurulumunu yaptı. 5 kişi prefabrik evin kurulumunu 3 dakikada tamamladı. Açılış törenine Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile çok sayıda davetli katıldı.