Kırgızistan'da gerginlik

Kırgızistan'da Celalabad kent meydanında devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in ve geçici hükümetin taraftarları arasında silahlı çatışma çıktığı bildirildi. Yerel habe...



Kırgızistan'da Celalabad kent meydanında devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in ve geçici hükümetin taraftarları arasında silahlı çatışma çıktığı bildirildi.

Yerel haber ajanslarına göre, Bakiyev taraftarlarının dün işgal ettikleri valilik binasını boşlatmak için bu sabah toplanan Ata Meken partisi taraftarları ile valilik binasını işgal edenler arasında önce taşlı sopalı kavga çıktı.
Kavganın daha sonra silahlı çatışmaya dönüştüğü, 3 kişinin yaralandığı ve ambulansla olay yerinden götürüldüğü kaydedildi.
Ayrıca Bakiyev taraftarlarının valilik binasını işgal ettiği Oş eyaletinde, bina önünde toplanan Bakiyev yandaşları ile geçici hükümetin taraftarları arasında kavga çıktığı bildirildi.
Kırgızistan'da 7 Nisanda iktidardan uzaklaştırılan Bakiyev'in taraftarları, yönetimi yeniden ele geçirmeye çalışıyor. Güneydeki Oş, Celalabad ve Batken eyaletlerinde Bakiyev taraftarları dün kontrolü ele geçirmiş, polis duruma müdahale etmemişti.

Zaman