İşte CHP kulislerinde konuşulanlar

CHP kulisleri hiç bu kadar hareketli olmamıştı. işte CHP kulislerinde konuşulan diyaloglar;

‘Aday olma yıpranırsın’

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, Baykal ile istifasından hemen sonra yaptığı ikili bir görüşmede “Aday olma yıpranırsın, CHP’yi de senin üzerinden yıpratırlar” dediği iddia edildi. Sav’ın Baykal’a “Aday olmaya karar verirsen bunu iyi düşün” telkininde bulunduğu da ileri sürüldü. CHP kulislerine yayılan iddialara göre, Sav, Baykal’a söylediklerini yakınındaki birkaç isimle de paylaştı.

‘Ankara’dan bir yere ayrılma’

Önder Sav, parti içinde ismi “emanetçi olarak adı geçen, aynı zamanda yakın dostu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’ya ”Ankara’dan bir yere ayrılma“ dediği de öğrenildi. Güldal Mumcu, aynı zamanda Baykal’a da yakın olması nedeniyle ”emanetçi isim“ olarak öne çıkıyor.

Tasfiye korkusu ‘dön’ dedirtiyor


Önder Sav’ın Baykal sonrası yeniden yapılanma planı içinde olduğunu düşünen karşı ekip Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve yakın isimler ise, ”Baykal’ın gelmemesi durumunda Sav’ın kurultayda kendilerine yönelik tasfiye operasyonu gerçekleştireceğini“ düşünüyor.

Delegeler Baykal’ı isteyecek

CHP koridorlarında konuşulan iddialara göre kurultaya kadar aday çıkmaz ise delegelerin büyük çoğunluğunun imzası ile Baykal aday gösterilecek. Parti yönetimine göre, örgütten yoğun baskı gelmesi halinde Baykal buna ilgisiz kalamayacak. Edinilen bilgiye göre Baykal’ın tavrını örgüt belirleyecek. Baykal, örgütten gelecek talebe göre yol haritasını çizecek. Baykal’ın tekrar geri dönmesi konusundaki kararında başka bir adayın çıkıp çıkmaması da etkili olacak.

‘Abi’ formülü

DENİZ Baykal’ı ikna çalışmalarının sonuçsuz kalması halinde ise, B planı olarak ”abi“ formülü üzerinde duruluyor. Ancak, ”abi“ formülü ile partinin ne referandum ne de seçim de başarılı olamayacağı iddia ediliyor.

“Ankara’da kalın” uyarısı

Delegeler üzerinde tek etkin isim konumundaki Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay aracılığıyla da milletvekillerine ulaşıyor. Grup yönetimi, milletvekillerine Önder Sav’ın ”Kimse Ankara dışına çıkmasın“ mesajını iletti. Ankara dışına çıkanlar da bu mesaj üzerine apar topar Ankara’ya döndü.

Ankara’da “geri dön” mitingi

Hafta sonunda Baykal’ın evinin önünde il başkanları ve milletvekillerinin de katılımı ile ”genel başkanım geri dön“ mitingi düzenlenecek. Hafta içerisinde yapılacak il başkanları toplantısı sonrasında da yine ”geri dön“ içerikli bir bildiri yayımlanması planlanıyor.


Vatan