Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu :

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumun Türkiye için milat olacağını söyledi.

Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu :
Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Orman İş Genel Başkanı Seddar Aslan, Hak İş Sakarya Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyaret esnasında konuşan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, Demokratik açılım gibi sendikal açılımda yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan Hak-İş, belli prensipler doğrultusunda yeni ve orijinal bir ses olarak Türk Sendikacılığına adımını atmış, bugüne değin bu özelliğini prensiplerine bağlı kalarak ve istikrarlı bir çizgi takip ederek sürdüre gelmiştir. Hak-İş bilgi çağında bilgili sendika olmak için mücadele ediyoruz" dedi.
Anayasa değişiklik paketi hakkında değerlendirmelerde bulunan Uslu, "Bu paket, Türkiye'nin düşük standartlarından kurtarılmasının başlangıcını oluşturuyor. Kuşatma altındaki halk iradesi, şimdi zincirlerini kırıyor ve siyaseti, darbeyi halk reddediyor diye inanıyoruz" diye konuştu.
Uslu, Anayasa değişikliği girişimlerine karşı başlatılan tartışmaların da millet iradesini yeniden kuşatmaya dönük olduğunu söyledi.
Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini ifade eden Uslu şunları söyledi; "Toplumda yeni bir Anayasa talebi olmadığını iddia edenler var. Mevcut Anayasa toplumumuza dar geliyor. Darbe anayasasını şiddetle reddediyoruz. Demokratik olgunluğumuz çerçevesinde bu tepkimizi ortaya koyuyoruz. Günümüzde yaşananlar gösteriyor ki yargı gelişmenin önünü tıkamaktadır. Öyle bir yargı ki pankartın bir ucundan tutana başka diğer ucundan tutana başka ceza verebilmektedir. Demokrasilerde böyle yargılara yer yoktur.
Darbe hukukuna ilk kez dokunuluyor, vesayet kaldırılıyor."
Uslu, 12 Eylül 2010 yılının Türkiye için milat olacağını ifade ederek, "Darbe Anayasasından her hangi maddesi sökülüp çöpe atılırsa o kadar heyecan duyacağız" dedi.
Hak İş Sakarya Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu'ya çiçek vererek teşekkür etti.