Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

CHP, Anayasa değişikliklerinin referanduma gitmemesi için Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapacak. (11.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aydın

CHP, Anayasa değişikliklerinin referanduma gitmemesi için Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapacak. (11.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aydın'a gidecek. Gül, Aydın'da Valilik, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek. Tıp Fakültesi Hastanesinin açılışına katılacak olan Gül, Menderes Çiftliği ve Çakırbeyli Köyünü ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Gürmat Aydın Germencik Jeotermal Santralinin açılışı gerçekleştirdikten sonra İstanbul'a hareket edecek. (11.30 - 12.20 - 16.00- 16.30 - 17.40 - 19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iki günlük resmi ziyaret için Yunanistan'a gidiyor. Cumhurbaşkanı Populias tarafından kabul edilecek olan Erdoğan, Başbakan Yorgo Papandreu ve Parlamento Başkanı Petsalnikos'la bir araya gelecek. İki ülke arasında kurulacak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ilk toplantısını bakanların da katılımıyla yapacak. Papandreu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Erdoğan, iş forumu toplantısına da katılacak. (10.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı ziyaret edecek. (11.00)

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Stockholm'de düzenlenen AB Parlamento Başkanları toplantısına katılacak.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına devam edilecek.

Amirallere suikast davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00)

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adana Barosu tarafından düzenlen Boşanma Hukuku ve Mal Rejimi konferansına katılacak. Konferansta ayrıca Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Kamacı, "Mal Rejimi" , Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Nail Özkılıç ise 'Boşanma Hukuku' konularında birer sunum yapacak. (09.30)

Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ seçim bölgesi ve memleketi Erzurum'a iki günlük gezi düzenleyecek. (11.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te çeşitli ziyaretler yapacak. Bakan Şimşek, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek Vakıf Üniversiteleri toplantısına katılacak. Şimşek, Güneydoğu İhracatçılar Birliği ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı fabrikaları ziyaret edecek. Şimşek, Gaziantep Esnaf Odaları ve oda başkanlarını ziyaret ettikten sonra Sakatlar Derneği'ni ziyaret edecek. (13:00-17:30)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve YÖK Genel Kurul üyelerinin de katılacağı 'Vakıf Üniversiteleri' toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Toplantıya, Türkiye'de eğitim veren tüm vakıf üniversitelerin rektörleri ve mütevelli heyeti başkanları katılacak (13:00)

Akfen Holding'in borsada ilk işlem günü dolayısıyla tören düzenlenecek. (09.15)

Batman'da Akbank ve Garanti Bankası'nın Hasankeyf'i yok edecek olan Ilısu Barajına desteklerini çekmelerine ilişkin basın açıklaması yapılacak ve ticari ilişkilerini sonlandırmak için söz konusu bankalara Batman'daki STK temsilcileri yazılı olarak bildirimde bulunacaklar.

Aziziye Ziraat Odası tarafından Dünya Çiftçiler Günü kutlama etkinliği düzenlenecek (09.30)