Canik'te Baba Destek Eğitim Programı

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin(RAM) Yavuz Selim Mahallesi'nde başlattığı ve yaklaşık iki ay süren Baba Destek Eğitim Programı'nın (BADEP) ilki sona erdi

Canik'te Baba Destek Eğitim Programı
Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin(RAM) Yavuz Selim Mahallesi'nde başlattığı ve yaklaşık iki ay süren Baba Destek Eğitim Programı'nın (BADEP) ilki sona erdi. Programı tamamlayan babalara sertifikaları düzenlenen törenle birlikte verildi.
Samsun RAM'ın Yavuz Selim Mahallesi'nde başlattığı ve babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP'in ilki sona erdi. AÇEV eğitimi almış hocalar tarafından 8 hafta eğitilen 52 babaya sertifikaları düzenlenen törenle birlikte verildi. Törene Canik İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu ve çok sayıda baba katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan RAM Müdürü Ciğerci, "Baba Destek Eğitim Programı" ile çocuklarımızın eğitimlerinin bilinçli bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Ciğerci, sekiz hafta süren Baba Destek Eğitim Programı'nın sonunda çocuklarının sorunlarını paylaşmayı ve problemlerini çözüme kavuşturmayı ilke edinmiş 52 bilinçli babayı topluma kazandırdıklarını kaydetti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, 21. yüzyılın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu belirterek, "Bu yüzyılda okuma yazma bilmeyen insanların kalmaması için çalışıyoruz. Topluma bilinçli bireylerin kazandırılması noktasında aile ile işbirliği içerisinde eğitim programları düzenleyerek halkı eğitmeye çalışıyoruz" dedi.
Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay ise, "Baba Destek Programı'nın neticesinde yüzde 100 başarı elde etmek gibi bir iddialarının olmadığını, fakat başlatılan programla birlikte çoğu şeyin değiştiğinin farkındayız" diye konuştu.
Türk toplumunun temelini ailenin oluşturduğunu söyleyen Canik İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, "Örnek bir baba modeli için atılan bu adımın faydalı geçtiği kanaatindeyim. Gerek ilçemizde ve gerekse köylerimizde bu tür çalışmalar devam edecek" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursu tamamlayan babalara protokol tarafından sertifikaları verildi.