Askerlik Heyecanını Yaşadılar

Muğla'nın ilinin Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli birey bir günlük eğitiminin ardından yemin ederek asker oldu

Muğla'nın ilinin Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli birey bir günlük eğitiminin ardından yemin ederek asker oldu. Askerlere bir günlük eğitimlerinin ve yemin törenlerinin ardından teskereleri verildi.
Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli birey bir günlük eğitimin ardından asker olma mutluluğunu, aileler de oğullarının asker olmasının gururu ve onurunu yaşadı.
Milas Garnizon Komutanlığı'nda yapılan temsili askerlikte, asker kıyafetlerini giyip askerlik eğitimlerini tamamlayan engelli bireyler daha sonra yemin ederek asker oldu.
1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında yapılan temsili askerlik programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sonrasında temsili askerlik yapan bireyler yemin ederek asker oldular. Yemin törenin ardından konuşmalar bölümüne geçildi.

"ÜNİFORMA GİYMENİN GURURU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ"
Törende yemin eden askerler adına Koray Utku Akbaba bir konuş yaptı. Akbaba: "Hepinize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman ve her ortamda milletin yanında olan ve yardımına koşan Türk Silahlı Kuvvetleri; bugünde, engelli vatandaşlara elini uzatarak onların en büyük arzusu olan kutsal askerlik hizmetlerini disiplinli ve başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağlamıştır. Biz engelliler, bugün büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin
üniformasını giymenin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sevinci tattıran ve yaşatan başta Garnizon Komutanımız olmak üzere tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Engeliler olarak bu üniforman içerisinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesileyle yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.
Akbaba şöyle devam etti: "Engelli olmayan arkadaşlarımızın askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra askerlik dönüşü anılar anlattıklarını ve fotoğraflarını gördükçe asker olamamanın burukluğunu ve üzüntüsünü duymaktaydık. Şimdi ise bizde askerlik hizmetine dair hatıralarımızı ve fotoğraflarımızı anı olarak saklayabileceğiz. Bir günde olsa böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizleri ne kadar duygulandırdığını anlatabilmek mümkün değil. Bizlere bu günü yaşatan komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı
sunuyor tüm engelli silah arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum."

"ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜ TÜRK ULUSU İÇİN BİR ONUR KAYNAĞIDIR"
Milas Garnizon Komutanı Hava Yarbay Coşkun Uçarcılar ise konuşmasında şunları söyledi:
"Askerlik yükümlülüğü, asker-millet kavramının dünya üzerindeki tek örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur kaynağıdır. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk vatandaşı bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşımaktadır. Ana-babalar evlatlarını milletinin bağrında çıkan silahlı kuvvetler saflarına bir bayram coşkusu içinde göndermektedirler. Bugün burada, silah altına alınmaları mümkün olmayan fakat yüreği askerlik yapmak arzusuyla dolu olan arkadaşlarımızın, bu kutsal görevi sembolik olarak
yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Yemin ederek aramıza katılan değerli silah arkadaşlarım vatandaşlık görevlerinin en yücesi en kutsalı olan, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan ve gerektiğinde vatan uğruna can feda edilen askerlik hizmetini, bir gün de olsa icra etme şerefine ulaştınız." dedi.
Konuşmaların ardından askerler protokol ve ailelerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Er yemekhanesinde yemek yiyen askerler daha sonra ellerine silah almanın mutluluğunu yaşadı.
Temsili askerlik yapan bireyler sonrasında törenle tezkerelerini ve hediyelerini alarak askerliklerini tamamladılar. Askerlerin ve ailelerinin savaş uçaklarının kalkışlarını izlemesiyle temsili askerlik programı sona erdi.
Temsili olarak askerlik yapan bireylerin ailelerinden ise böyle bir program hazırladıkları için Milas Garnizon Komutanlığı'na, Türk Silahlı kuvvetlerine teşekkür edip "Bugün anlatılmaz bir gün de olsa yaşanır" dediler.