12.00'de Angora'ya gel

Adı, genel başkan adayları arasında geçen Kılıçdaroğlu, cenaze töreninde Baykal'dan randevu istedi. Beklenen buluşma, bugün saat 12.00'de Baykal'ın Angora'daki konutunda gerçekleşecek



Adı, genel başkan adayları arasında geçen Kılıçdaroğlu, cenaze töreninde Baykal'dan randevu istedi. Beklenen buluşma, bugün saat 12.00'de Baykal'ın Angora'daki konutunda gerçekleşecek



Komplo olarak nitelendirdiği kaset olayının ardından CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal, dün ilk kez Angora'daki evinden çıktı. Baykal ilk olarak evinin önünde açlık grevi yaparak 'geri dön' çağrısında bulunan CHP'li gençlerden grevi bırakmalarını istedi. Evinin bulunduğu sitenin önüne çadır kuran partililere seslenen Baykal, şunları söyledi: 'Sizden ricam, lütfen bu eylemi açlık greviyle desteklemeyin. Buna gerek yok. Açlık grevi doğru, iyi bir yöntem değil. Derhal açlık grevine son verin. Bu, bizim yüreğimizi parçalıyor. Desteğinizi büyük bir ödül olarak görüyorum. Benim için, parti için, Türkiye'nin geleceği için çok önemli.' Evden, Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte çıkan Baykal'ı, eylem alanında Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt karşıladı.


SELVİ VE KILIÇDAROĞLU KARŞILADI
Baykal, bu ziyaretinin ardından yine Sav ile birlikte eski CHP Milletvekili Oya Araslı'nın annesi Naciye Tezel'in (95) Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Camiye gelişinde aracını sokağın girişinde bırakan Baykal, yol boyunca partililerle selamlaştı. Bu sırada bir vatandaş Baykal'a, 'Aslan geliyor, senin için ölürüz' diyerek  sarıldı. Habercilerin ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Baykal'ı, Kocatepe'de, 22 - 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak olağan kurultayda, isimleri genel başkan adayları arasında geçen Genel Başkan Vekili  Cevdet Selvi ve Grup Başkanvekilleri Kemal  Kılıçdaroğlu, Hakkı Süha Okay ile partililer  karşıladı. Gazetecilerin soruların yanıtlamayan Baykal, Oya Araslı'ya başsağlığı diledi.


AYAKÜSTÜ OLMAZ, EVE GEL
Kocatepe'deki tören sırasında Baykal'ın yanına giderek görüşmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu'nu, Angora'daki evine çağıran Baykal, 'Böyle ayaküstü olmaz' yanıtını verdi. Adı genel başkan adayları arasında geçen Kılıçdaroğlu'nun, bugün saat 12.00'de gerçekleştireceği ziyaret, CHP'nin ay sonunda yapılacak kurultayı açısından önem taşıyor.

Hard diskler kriminalde
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşma kapsamında Deniz Baykal ile Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüler mercek altına alındı. Soruşturma kapsamında Kanada makamlarıyla irtibata geçildiği öğrenildi. Başsavcılık, ilk incelemelerinde görüntülerin yayına verildiği 'www.metacafe.com' sitesinin merkezi Kanada Toronto’da bulunan 'Tucows İnc'ye ait olduğunu tespit etmişti. Görüntüleri ilk kez yayınlayan 'habervaktim.com'un sahibi Murat Demirci'nin ev ve işyerinde el konulan bilgisayarlarına ilişkin hard diskler de Emniyet Kriminal'e gönderildi. Buradan gelecek raporların ardından savcılık gerek görürse TÜBİTAK'tan da rapor isteyebilecek.

A. Rezzak ORAL / ANKARA-Kıvanç EL


Akşam