Yargı Mensuplarından 4/b Ve 4/c Eylemi

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki sendikalı yargı çalışanları, Adliye Sarayı girişinde, önünüzdeki süreçte yürürlüğe gireceği bilinen 4/C ve 4/B Kamu Personel Reformu Yasası'na karşı basın açıklaması yaparak slogan attı

Yargı Mensuplarından 4/b Ve 4/c Eylemi
Balıkesir'in Edremit ilçesindeki sendikalı yargı çalışanları, Adliye Sarayı girişinde, önünüzdeki süreçte yürürlüğe gireceği bilinen 4/C ve 4/B Kamu Personel Reformu Yasası'na karşı basın açıklaması yaparak slogan attı.
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Balıkesir Şubesi ve Edremit temsilciliği üyesi olan ilçedeki yargı çalışanları, öğlen saatlerinde Edremit Adliye Sarayı girişinde toplanarak, hazırladıkları basın açıklamasını okudu. BES Balıkesir Şube Yönetim Kurulu adına açıklama metnini okuyan şube başkanı İsmail Yılmaz, Adalet Bakanlığı'nda Edremit Adliyesi'nde yetkili sendika olmalarını sağlayan iş yeri temsilcisine ve destek verenlere teşekkür etti. İle bağlı 11 ilçede yetkili, 2 ilçede de örgütlü olduklarını vurgulayan İsmail Yılmaz, "Edremit Adliyesi'nde yetkili sendika olmamızı sağlayan öncelikle iş yeri temsilcimiz Özgül Erdem Coşar'a sendikamıza üye olarak destek veren tüm üyelerimize, ayrıca bize destek olan KESK'e bağlı sendikalarımıza da yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyoruz. Adalet Bakanlığımızda yetkili sendika olmamızdan dolayı kurum idari kurul toplantılarına şube yönetimi olarak üyemiz Bandırma Adliyesi'nde çalışan Levent Tancan arkadaşımız katılması Balıkesir merkez ve ilçe adliyelerinde yaşanan sorunların bir çoğunun çözümü sağlanmıştır. Adalet Bakanlığı'nda çalışan emekçilerin sosyal ve ekonomik sorunlarının daha hızlı çözümü için sendikamız üyesi olmayan tüm yargı çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikamıza üye olup bize destek vermelerini beklemekteyiz. Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde de tüm Maliye-Sen'in devamı olan sendikamız Maliye Bakanlığı'nda en çok üyeye sahiptir. Bize bu desteği veren tüm Maliye çalışanlarına da teşekkür ederiz. 2010 yılı 1 Mayıs'ın, başta Taksim olmak üzere tüm yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir merkez, Edremit, Ayvalık ve Bandırma'da kitlelerin katılımı ile coşkulu şekilde bayram havasında kutlanmıştır. Önümüzdeki süreçte yürürlüğe girecek olan iş güvencesiz sözleşmeli (4/B â€" 4/C'li) çalıştırılmaya yönelik çıkarılacak olan Kamu Personel Reformu Yasası'na karşı toplu sözleşmeli ve grevli sendika yasası için örgütlü bir mücadele anlayışını geliştirmek için KESK ve diğer konfederasyonların aldığı ortak karar gereği 26 Mayıs 2010 tarihinde iş bırakma eylemine tüm çalışanların destek vermesini bekliyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın KESK, yaşasın Büro Emekçileri Sendikası" dedi.
Başkan İsmail Yılmaz'ın konuşması sendika üyeleri tarafından alkış alırken, BES Edremit Adliyesi İşyeri Temsilcisi Özgül Erdem Coşar, hazırladığı basın açıklaması metnini okudu. Coşar'ın konuşması, "Direne direne kazanacağı" şeklindeki sloganlarla kesildi. Basın açıklaması, polisin güvenlik önlemleri altında olaysız bir şekilde son buldu.