Twitter'ı sallayan Bora hikayesini anlattı

Dünyaca ünlü isimler, Twitter'da yüzlerce Türk'ün takipçisi oldu, site birbirine girdi. Dünyanın en büyük mikroblog sitesi Twitter'ı karıştıran Zonguldaklı bir lise öğrencisiydi. Bora isimli genç bulduğu açık sayesinde Twitter'da neler yaptığını anlattı.

Dünyaca ünlü isimler, Twitter'da yüzlerce Türk'ün takipçisi oldu, site birbirine girdi. Dünyanın en büyük mikroblog sitesi Twitter'ı karıştıran Zonguldaklı bir lise öğrencisiydi. Bora isimli genç bulduğu açık sayesinde Twitter'da neler yaptığını anlattı. Bora Kırca henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi. Zonguldak'ta yaşayan Bora'yı artık bütün dünya tanıyor.

En popüler mikroblog sitesi Twitter'da tesadüfen bir açık farkeden Bora, bulduğu yöntemle istediği kişiyi takipçileri arasına dahil etti.

Bu büyük güvenlik zafiyeti, Demi Moore'dan Megan Fox'a birçok ünlüyü hayranlarını kaybetme telaşına düşürdü.

Bora başından geçenleri şöyle anlattı: "Bir gün okuldan gelirken accept adlı bir grup dinliyordum.. Eve gelerek twit olarak yazdım...Accept pwnz yazdım.. Bunu girince pwnz'nin beni takip ettiğini fark ettim.. Sonra Bill Gates yazdım.. O da beni takip ediyordu."

Bora bu yöntemle izleyici kitlesini genişletti

Kırca bu sırrı bir paylaşım sitesinde açıklayınca yüzlerce kişi yanı yöntemi denemeye başladı. Özellikle Amerikalı ünlüler, talepleri olmadan yüzlerce kişinin mesajlarını takip etmeye başladıklarını fark etti. Bunun üzerine Twitter yönetimi takip listelerini sıfırlardı. 3 saat sonra açık giderilerek site eski haline döndü.

Twitter krizine dünya medyası da geniş yer ayırdı. Birçok ünlü mesajlarında konuya değindi. Bora'yı Türk hacker olarak nitelendirdi. Ancak Bora kendisine "Hacker" denilmesini kabul etmiyor.

"Aslında ben bir hacker değilim ben şans eseri bir bug yakaladım ve Twitter gibi bir sitenin bile ne kadar büyük açıklar bıraktığını gösterdim."

 



CNN Türk