Torbalı Sgk Elektronik Ortama Geçti

Torbalı Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürü İsmail Kaygusuz, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamaya Torbalı'da başlattı

Torbalı Sgk Elektronik Ortama Geçti
Torbalı Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürü İsmail Kaygusuz, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamaya Torbalı'da başlattı. Vatandaşların sağlık aktivasyonları bundan böyle internet üzerinden yapılabilecek.
Sigortalıların sağlık aktivasyonlarını yaptırabilmeleri için sürekli kuruma geldiğini gören SGK Müdürü İsmail Kaygusuz, bir internet sitesi kurarak başvuruları elektronik ortamda kabul etmeye başladı. Uygulamanın patenti ise Kurum Müdürü Kaygusuz'a ait. Hazırlanan bu site sayesinde kuruma gelen vatandaş sayısının yarı yarıya azalması bekleniyor. Sağlık aktivasyonlarını yaptırmak isteyen sigortalılar www.saglikaktivasyontorbali.com sitesine girerek kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Konuyla ilgilenecek bir memur sadece bu iş için görevlendirdi.
SAĞLIK AKTİVASYONLARI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLECEK
Vatandaşın daha rahat hizmet alabilmesi için bu sistemi kurduğunu ifade eden Kaygusuz, sistem hakkında bilgi verdi; "Sigortalılarımızın sağlık aktivasyonu işlemlerini SGK merkezimize gelmeden yaptırabilmeleri için, elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla, benim tasarladığım sistemi uygulamaya geçirdik. Sigortalıların sağlık yardımı ve taahhüt form bilgilerini elektronik ortamda doldurmaları için web sitesi kurduk. Sigortalılarımıza kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla kurduğumuz siteden vatandaşlarımız formu doldurup gönderebilirler. Aktivasyon işlemleri yapıldıktan sonra cep telefonlarına aktivasyonları yapıldığına dair mesaj gelecektir. Mesaj geldikten sonra vatandaşlarımız istediği hastaneye giderek muayene veya tedavi işlemlerini yaptırabilirler" dedi.
VATANDAŞLARIN KURUMA KADAR GELİP YORULMASINA GEREK YOK
Vatandaşların kuruma kadar gelip yorulmasını önleyeceklerini savunan Kaygusuz, "Sağlık yardım talep ve taahhüt sitesinin faaliyete geçmesiyle birlikte bir günde kuruma gelen kişi sayısı ortalama 300'den 100'e inecek. Ayrıca konuyla ilgilenecek ve geri dönüş mesajlarını gönderecek bir tane memur görevlendirdim. Formu doldurup 'gönder' tuşuna basılmasının ardından anında geriye dönülecek" dedi. Ayrıca eczacılarla da görüşeceğini ifade eden SGK Müdürü Kaygusuz, "Özellikle hastalar eczaneye gidip ilaç alacağı sırada sorun yaşıyor. Bu nedenle sağlık aktivasyonu yapılmayan hastalara eczacılar yardımcı olacak ve eczanelerde bulunan bilgisayarlarda vatandaşın aktivasyon işlemini hemen gerçekleştirebilecek. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde eczacılarla görüşeceğim" diye konuştu.