Tokat'ta Engellilerin Askerlik Heyecanı

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle, 23 engelli asker olmanın heyecanını yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve davetliler katıldı. İl Jandarma Komutanı Albay Tosunlu, törende yaptığı konuşmada, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Sizler bu üniforma ve ettiğiniz kutsal
askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Sizler; yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, 1 günlüğüne asker olan engellilere çeşitli hediyeler takdim etti. İl Jandarma Komutanı Albay Tosunlu ise, yemin eden askerlere künyelerini taktı ve teskere belgelerini verdi. Tören, resmi geçitle sona erdi.
Davetlilere yapılan ikram sırasında ise Adana'dan gelen görme engeliler grubu tarafından müzik ziyafeti verildi.