Skandal görüntüler nasıl kaldırıldı?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen uygunsuz yatak odası görüntülerinin yayından kaldırılma sürecinde neler oldu?

Skandal görüntüler nasıl kaldırıldı?
Deniz Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin internet ortamından kaldırılması için yoğun bir tempo  ile çalışan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye o süreci anlattı.

Gece boyu süren gelişmeler hakkında detaylı bilgi veren Yıldırım şu ifadeleri kullandı: Görüntülerin internette yayınlandığını öğrendiğimiz an Sayın Başbakan 'bir şeyler yapın derhal durdurdun' dedi. Derhal Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nı aradım. Arkadaşlarımızı yataklarından kaldırtıp bakanlığa getirttik. Saat farkı olduğu için Amerika ile temasları biraz zorlanarak başlattık. Bu arada aramızda uluslararası anlaşmalar yani siber anlaşma olmadığın için tamamiyle ikili ilişkilerle çözebildik. Örneğin Facebook ile sonra Google ile ve en önemlisi Metacafe denilen o internet paylaşım sitesini güçlükle bulduk..."

Karartma çalışmalarının sabaha kadar sürdüğünü belirten Binali Yıldırım konuyla ilgili daha bir çok ayrıntıya yer verdi.

İŞTE YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI