Silvan'da Bahar Bayramı Hazırlıkları

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelenekselleşen 'Bahar Bayramı' Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl geleneksek olarak kutlanan Bahar Bayramı için binlerce ailenin, sabah saatlerinde park ve bahçelere akın etmesi bekleniyor. Piknik alanlarında aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutlayacak olan Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Gülan Bayramı (Bahar Bayramı), bir panayır havasında kutlanan ve yaklaşık bin 200 yıllık bir gelenek haline gelmiş bahar bayramıdır. Geçmiş yıllardan beri yöremizde yaşayan aileler, bu bayramı park ve bahçelere giderek, yöresel yemekler ve çeşitli etkinlikler
yaparak kutlamaktadırlar. Biz de belediye olarak Küçük Çeşme mevkiinde bulunan park alanımıza tuvalet yaparak vatandaşlarımızın rahat bir ortamda piknik yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı tamamladık. Gülan, halkın kenetlendiği, birlik ve beraberliğinin sergilendiği bir bayramdır. Festival havasında geçen bayram, halkın moral kaynağıdır" şeklinde konuştu.
Erdede, TOKİ yanında bulunan 80 dönümlük park alanının yanına kafe temel atma töreninden sonra mahalli sanatçıların bir konser vereceklerini söyledi.