Side'de mototren hatıralarda kalacak

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, trafikte tescil sıkıntısı çektiklerinde ötürü önümüzdeki günlerde Side'de mototren seferlerinin kaldıracakların

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, trafikte tescil sıkıntısı çektiklerinde ötürü önümüzdeki günlerde Side'de mototren seferlerinin kaldıracaklarını bildirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Beldesi'ne tatile gelen Rus, Alman, İngiliz ve İskandinav ülke turistlerin ortak eğlencesi mototrenle yolculuk etmek. Turistler Side Antik Kent'e giriş ve çkışta mototrenle yolculuk yapmayı seviyor. Turistler, mototrenle yaptıkları yolculukları kamera ve fotoğraf makinasıyla kayıt altına alıyor. Side Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde kaldıracağı seferlerle turistlerin mototren seferlerinde çektirdiği fotoğraflar nostalji olacak. Side'ye 11 yıldır tatile geldiğini belirten Alman emekli harita mühendisi Marianne Ciptens, Side Antik Tiyatro'dan otogara kadar mototrenle yolculuk yapmayı sevdiğini ifade etti. Marianne Ciptens, Side'den otogara kadar yürüme yerine torunlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için motora bindiklerini belirtti. Cipsten, "11 yıldır ailecek tatilimizi Side'de yapıyoruz. Dönüşte otele dönerken torunlarımla birlikte mototrene bindik. Bu güzel anı eşim, kızım, damadım ve torunlarımla fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdik." diye konuştu.

9 günlük tatil için Norveç Oslo'dan Side'ye tatile geldiğini belirten avukat Gabriela Olsen, hayatında ilk defa motor çekiçli bir araca bildiğini ifade etti. Motora binme anını ölümsüzlşetirmek için eşi, çocukları ve motor şoförüyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi.

Rusya St. Petersburg'tan 7 günlük tatil için Manavgat Kızılağaç'a geldiğini belirten Olga İbrahimova, Rus arkadaşlarıyla mototrenle Side'de gezmekten büyük keyif aldıklarını söyledi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, trafikte tescil sıkıntısı çektiklerinde ötürü önümüzdeki günlerde Side'de mototren seferlerinin kaldıracaklarını bildirdi. Uçar, bunun yerine seferleri Bursa'da özel yaptırdıkları yazın üstü açılan, kışın kapanan 2 otobüsle yapacaklarını belirtti.