Selçuklu Belediyesi'nden Hanımlar Lokali

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Hanımlar Lokali, törenle hizmete açıldı. Akşemsettin Mahallesi'ne yapılan Hanımlar Lokali'nin inşaatı 5 ayda ta

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Hanımlar Lokali, törenle hizmete açıldı. Akşemsettin Mahallesi'ne yapılan Hanımlar Lokali'nin inşaatı 5 ayda tamamlandı.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Akşemsettin Hanımlar Lokali, 1060 metrekare kullanım alanına sahip. Hanımlar lokali 2 katlı ve zemin katı 3 dükkan bir kütüphaneden oluşuyor. Üst katta hizmet verecek olan lokal 255 metrekare genişliğe sahip. Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kadınların yaşamla arasında kurduğu hassas dengeyi korumaya yönelik ve kadının enerjisini etkin, verimli, üretken ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesini sağlayacak bir ortam hazırlamak amacıyla bu lokali yaptıklarını söyledi. Altay, "Hanımlarımız çalışma hayatında çok önemli görevler üstleniyor. İlim, sanat, siyaset ve sosyal hayatta ağılıklarını gün geçtikçe daha fazla hissediyoruz. Hanımlarımızın sosyal hayatına katkı yapmak amacıyla bu tür hizmetlerimiz ağırlık kazandı. Hanımlara yönelik faaliyetlerimiz bunlarla da sınırlı değil. Aile akademisi ve selmek kurslarımızda da önemli hizmetlerimiz var ve önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz programlara tüm hanımlarımızı davet ediyor ve tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hanımlar lokali olarak son derece güzel, modern bir binanın açılışını yaptıklarını söyledi. Başkan Akyürek, "Her hafta belediyelerimiz tarafından yapılan hizmetler vesilesi ile bir araya geliyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri uyum içinde hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Bu çalışmalar hizmet standardının ve şehircilik anlayışının geldiği boyutların da göstergesi oluyor. " şeklinde konuştu. Akşemsettin Hanımlar Lokali, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı duayla hizmete açıldı.