Sarayköy'de Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde geliştirilen projeyle; sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlılara evlerinde hizmet verilmesi amaçlanıyor

Sarayköy'de Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde geliştirilen projeyle; sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlılara evlerinde hizmet verilmesi amaçlanıyor.
Sarayköy Kaymakamlığı'nca geliştirilen projeye göre, evlerinde kendilerine bakamayacak kadar düşkün olanlara yönelik bu hizmetle birlikte bu insanlar kötü yaşam şartlarından kurtulup daha sağlıklı yaşam şartlarına kavuşacak. Bu hizmeti yerine getirmek için sosyal güvencesi olmayan, ekonomik yoksulluk içinde bulunan 18-45 yaş arasındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iş başvurusunda bulunan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurs verilen ve başarılı olan bayanlar arasından seçildiği bildirildi.
117 bin 700 TL ödenek ayrılan 'Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Verilmesi' projesi bir yıl boyunca devam edecek. Yaşlılara hizmet vermek için ilk altı ay için 10 bayan ve ikinci altı ay için 10 bayan olmak üzere 20 hizmetli görevlendirileceği açıklandı..
Sarayköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen projede ayrıca yaşlı vatandaşlar öğrencilerle bir araya getirilerek moral verilemesi planlandığı belirtildi.