Rize Üniversitesi öğrencilerinden Hakkari'deki köy ilköğretim öğrencilerine yardım

Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği son sınıfta okuyan 5 öğrenci, 'Bir Umut Projesi' kapsamında Hakkari'ye gelerek, köylerde yoksul

Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği son sınıfta okuyan 5 öğrenci, 'Bir Umut Projesi' kapsamında Hakkari'ye gelerek, köylerde yoksul öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Rize ile Hakkari arasında gönül köprüsü oluşturan üniversitesi öğrencileri, Hakkari'nin medyada anlatıldığı gibi kötü bir yer olmadığını, herkesin gelip buradaki öğrencilere yardım etmesi çağrısında bulundu.

Bölgede meydana gelen olaylar nedeniyle kamu görevlilerinin gelmek istemediği Hakkâri'ye gelen Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinden Ebru Baykal, Nuran Zincirli, Mustafa Aksoy, Osman Nibat ve H. İbrahim Nibat, Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek ile birlikte Hakkâri merkeze bağlı Olgunlar Köyü'ne gitti.

Öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri koliler dolusu ayakkabı, kırtasiye, diş macunu ve diş fırçaları ile okul için getirdikleri bilgisayar ve projeksiyon cihazlarını ilköğretim öğrencilerine ulaştırmak için zaman zaman yayan yürüdü. Karadeniz'den gelen üniversite öğrencilerini alkışlarla karşılayan Hakkarili minik öğrenciler, kendilerine verilen yeni ayakkabıları giyerek, böyle bir yardımı yapan üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Yardımları, üniversiteli öğrencilerin elinden alan Hakkarili minik öğrencilere bir de Ayyıldızlı Türk bayrağı hediye edildi. Bayrağı eline alan öğrenciler, hatıra fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Rize Üniversitesi'nden gelen öğrenciler, 'Bir Umut Projesi' kapsamında Hakkâri'ye gelerek, buradaki öğrencilere yardım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları ifade ettiler:

"Bu projeyi 5 kişi yürütüyoruz. Ama Hakkâri'ye 3 arkadaşla geldik. Eğitim fakültelerinde topluma hizmet adlı bir ders var. Bu derslerde bir proje geliştirmek zorundasınız. Amaç, bir yeri iyileştirmek. Biz de eğitim adına bir okula yardım yapalım dedik. Rize'de bir gece düzenledik. Gece'den gelen gelirle çocuklara bilgisayar, yazıcı, kırtasiye malzemeleri ve ayakkabı aldık. Bu malzemeyi temin ederek Hakkâri'ye geldik. Biliyorsunuz Hakkâri'ye karşı çok önyargılar var. Özellikle medyada hep kötü olaylarla biliniyor. Biz biraz da bunları yıkmak istedik. Bu duvarları aşmak istedik. Burası çok normal bir yer. Hiçbir şey yok. Rize'den buraya bir gönül bağı kurduk. İnşallah buraya başka üniversiteler de gelir. Korkulacak bir yer değil. Seneye tayinimizin buraya çıkmasını istiyoruz. İnsanları çok iyi. Bizimle çok iyi ilgilendiler."

Üniversiteli öğrenciler, sınıflarda oturan öğrencilerle aynı sırada oturarak sohbet etti.