Polisevi Yangınına Soruşturma Başlatıldı

Aydın Polisevi'nde dün meydana gelen patlama ve yangın ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi

Aydın Polisevi'nde dün meydana gelen patlama ve yangın ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bakanlıktan müfettiş istedik. Cumhuriyet Savcılığı, üniversitelerin bilirkişileri değerlendirme yapacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
Bilindiği gibi dün meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında, biri sözleşmeli aşçı, 2'si emniyet görevlisi 3 kişi yaşamını yitirmiş, yangına müdahale edenlerle birlikte 21 kişi yaralanmıştı.
Yangının ilk belirlemelere göre; atış talimi sırasında barut gazının poligon içerisinde sıkışmasından dolayı patlama meydana geldiği ve izolasyon malzemelerinin de tutuşması ile Polisevine duman kaplamıştı. Aydın Polisevi'ndeki poligonun polisevi kurulduğundan buyana kullanıldığını ve binanın projesinde de poligonun yer aldığını ifade eden Aydın valisi Hüseyin Avni Coş, "Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili adli soruşturması devam ediyor. Bunun yanında Bakanlıktan müfettiş istedik. Üniversitelerin de bilirkişileri değerlendirmelerini yapacak. Her şey bu ekiplerin çalışmalarından sonra daha net ortaya çıkacak" dedi.