(özel Haber) - Kene Kabusu Geri Döndü

Çorum'da havaların ısınmasıyla birlikte kene kabusu geri döndü.

(özel Haber) - Kene Kabusu Geri Döndü
İlde son olarak merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan Ömer Uysal, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Böylece ilde zehirli kenelerin bulaştırdığı Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle son 3 günde 3 kişi hayatını kaybetmiş oldu.
11 Mayıs 2010 Salı günü Merkeze bağlı Abdalata köyünde yaşayan Döndü Arlı(46), 12 Mayıs 2010 Çarşamba günü Laçin ilçesine bağlı Karasoku köyünde yaşayan Nazmiye K.'nn (71) ardından bugün de Güney köyünde Ömer Uysal'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte 2010 yılında KKKA'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükselmiş oldu.

ÖZEL MEZARA DEFNEDİLDİ
Türk Telekom'dan emekli olan Ömer Uysal(46) 6 Mayıs Perşembe günü evinin önündeki bahçede oturduğu sırada karnına kene yapıştı. İddialara göre Uysal, vücuduna yapışan keneyi kendisi kopartıp attı. Uysal, 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü iştahsızlık, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ömer Uysal, 11 Mayıs Salı günü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Uysal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün sabah saatlerinde hayatını
kaybetti.
Uysal'ın cenazesi, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Güney köyüne getirildi. Cenaze araçtan indirilmeden önce sağlık görevlileri tarafından tabutu taşıyacak olan vatandaşlara eldiven dağıtıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracından alınan Uysal'ın cenazesi ip yardımıyla 3 metre derinliğindeki mezara indirildi.
Evli ve 3 çocuk babası olan Uysal'ın cenazesi, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından özel olarak hazırlanmış yaklaşık 3 metre derinliğindeki mezarda toprağa verildi. Talihsiz adamın mezarı daha sonra dezenfekte edildikten sonra kapatıldı. Cenaze töreninde Uysal'ın yakınları sinir krizleri geçirerek gözyaşı döktü. Ayrıca cenaze namazı öncesi Uysal'ın bir yakını fenalaşarak bayıldı.

110 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
Çorum İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, daha önce kene vakası olan ve KKKA nedeniyle ölümlerin yaşandığı riskli bölgelerde eğitim seminerlerinin devam ettiğini söyledi. Dr. Bilgin, sağlık ekiplerinin köylerde "KKKA" eğitim seminerlerinin sürdüğünü ifade ederek, bugüne kadar 110 bin kişiye eğitim verildiğini açıkladı.
İnsanlara kene vakalarına karşı daha duyarlı olmaları için çağrıda bulunan Bilgin, "İnsanlar 'bu kene bizim kene' diye dikkate almıyor. Kene bizim olmaktan çıktı mutasyona uğradı. Öldürücü hale geldi" dedi.
Vücuduna kene yapışan insanların keneyi kendileri çıkarsa dahi mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini vurgulayan Bilgin, "Kene vakalarının önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu konuda halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.