Okul Kıyafeti Satıcıları Tedirgin

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda kıyafetin serbest bırakılması konusunda anket çalışması başlatması okul kıyafeti satıcılarını kara kara düşündürmeye başladı.

Okullarda kıyafeti serbest bırakacak çalışma okul kıyafeti satanları tedirgin etti. Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 15 yıldan bu yana okul kıyafeti satıcılığı yapan Fatih Mercan, "Eğer okullar da sivil kıyafet uygulaması çıkarsa Türkiye genelinde 3 bin kişi işsiz kalır" dedi.
900 Bin TL'lik yatırım yaptığını bunun 600 Bin TL'sini peşin ödediğini ifade eden Fatih Mercan, "Okullarda kıyafetin serbest bırakılmasının sakıncalı. Fakir ile zenginler arasında ayrım olur. Çocukların psikolojisi bozulur. Okul önlerinde kimin öğrenci olduğu ayırt edilemez. Güvenlik sorunu ortaya çıkar. Derslerde disiplin bozulur. Kıyafetler tamamıyla serbest bırakılırsa okullar podyuma döner. Türkiye'de ailelerin ekonomik farklılıkları var ve bunlar çocukların giysilerine de yansıyacak. Bu da çocuklarda travmalara neden olacak. Ahlaki ve güvenlik sorunları ortaya çıkacaktır" diye konuştu.