'Ne Kadar Çok İlgi Var Böyle!'

Isparta'da otizm konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen 'Otistik Çocuklar Paneli'ni sadece 15 kişi izledi

'Ne Kadar Çok İlgi Var Böyle!'
Isparta'da otizm konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen 'Otistik Çocuklar Paneli'ni sadece 15 kişi izledi. Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in eşi Saadet Şen Öner boş koltuklara bakıp, "Ne kadar çok ilgi var böyle" diye tepki gösterdi.
Panel öncesi bir konuşma yapan Saadet Şen Öner, otistik çocuklar konusunda çalışmalar yaptığını belirterek, "Otizm, her an herkesin başına gelebilecek bir rahatsızlıktır. O nedenle beni ilgilendirmez diyemezsiniz? Bir sabah kalktığınızda çocuğunuzu o halde bulabilirsiniz. Bugün tıp bile bu rahatsızlığın nedenini bilemiyor. Grip gibi böyle bir anda bu hastalığa yakalanılabilirken bu ilgisizliğin nedeni ne?" diye sordu.
Herkesin empati yapması gerektiğini ifade eden Saadet Şen Öner, "Zihinsel engelli dediğimde bir bayan bana 'onlar engelli değil duyarlı' dedi. Doğru. Onlar duyarlı. Empati yapabilmeniz gerekiyor. Otizmde insan çok duyarlı olduğu için çok fazla uyarı alıyor bu yüzden dikkati dağılıyor. Onlar zihinsel engelli değil. Onlar sadece fazla duyarlı" şeklinde konuştu.
Saadet Şen Öner'in konuşmasının ardından salona hızlı bir şekilde 9 dinleyicinin daha katılması dikkat çekti.