Muğla'da gergin gece

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan provokasyon, gece taşlı saldırılara neden oldu. Olaylarda 73 kişi gözaltına alındı. İki gruba mensup kişiler aynı bölgede, ayrı ...



Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan provokasyon, gece taşlı saldırılara neden oldu. Olaylarda 73 kişi gözaltına alındı. İki gruba mensup kişiler aynı bölgede, ayrı ayrı bazı işyerleri ile polisleri taşladı. Polis, zanlıların evlerine baskın düzenleyerek bazı kişileri gözaltına aldı.

Muğla'da bir bar çıkışında karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve bir öğrencinin ağır yaralanmasıyla tırmanan provokasyon, gece de devam etti. Akşam saatlerinden itibaren öğrenci yurdunun bulunduğu bölgede toplanan bir grup sol görüşlü öğrenci, slogan atarak yürüyüşe geçti. Alınan ihbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerine taylarla saldıran öğrenciler, yol üzerindeki birçok ev ve işyerini de taşlayarak camlarını kırdı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği öğrencilerden 30'u, polis ve bölgedeki jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sol grubun dağıtılmasından kısa bir süre sonra ise karşıt gruba mensup yaklaşık 200 kişi sloganlar eşliğinde öğrenci yurdunun önüne doğru yürüyüşe geçti.
Polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarısını dinlemeyen kişiler, polise ve çevreye taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Burada da birçok kişi gözaltına alındı. Grupların dağıtılmasının ardından gelen ihbarları değerlendiren polis, mahalle içlerindeki bazı evlerde saklanan eylemcileri yakalamak için harekete geçti. Evlere düzenlenen operasyonlarda da 14 kişi gözaltına alındı.
MUĞLA VALİSİ ALTIPARMAK: BU BİR PROVOKASYON, POLİSİMİZDE KAYITLI 7,65 TABANCA YOK

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve Şerzan Kurt (21) adlı üniversite öğrencisinin silahla vurularak ağır yaralanmasına neden olan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde 7,65 milimetre çapında kayıtlı silah bulunmadığını ifade eden Altıparmak, "Bizde kayıtlı böyle bir silah yok. Emniyette de kayıtsız hiçbir silah bulunmaz" dedi.
Akşam saatlerinden itibaren her iki gruba mensup kişilerin olay çıkardığı Kötekli mevkiine gelerek incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, silahla vurularak ağır yaralanan Şerzan Kurt'u yaralayan kurşunla ilgili balistik incelemenin bitmediğini, olayın tam olarak netleşmediğini aktardı. Altıparmak, "Bununla ilgili adli süreç başladı. Biz de bunun sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Muğla'nın huzur kenti olduğunu, 12 Eylül'den önceki karanlık dönemlerde bile Muğla'da bu tür hadisenin yaşanmadığını aktaran Altıparmak, "Küçük bir bar önü kavgası alkolün de etkisiyle büyüdü ve bu noktaya geldi. İnsanlar bir noktada kendi bireysel çıkarlarını, kaygılarını toplum üzerinde almaya çalışıyor. Bu nasıl vatanperverliktir anlamıyorum. Olaylarla ilgili 73 kişi gözaltına alındı. Bunların arasında provokasyonu çıkaranlardan da bazı kişiler var" diye konuştu. Vali Altıparmak, kentte durumun tamamen normale döndüğünü ifade etti.
OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI
Kötekli Mahallesi'nde başlayan olaylar, kontrol altına alındı. Protestocu öğrencilerin 73'ünün gözaltına alınmasının ardından sokaklara sessizlik hakim oldu. Polis ve jandarma ekipleri, sokaklardaki devriyelerini sürdürüyor. Mahallenin giriş ve çıkışında çevik kuvvet ve özel harekat timleri hazır bekletiliyor.
Muğla'ya çevre illerden takviye istenen panzer ve polisler de kente geldi. Mahallede yaşayan vatandaşların üniversite öğrencilerine sağduyu çağrısında bulunduğu gözlendi.
-TÜRK BAYRAKLI PROTESTO-
Mahallede yaşanan olaylarda iş yerlerinin ve evlerinin camları kırılan vatandaşlar ile bir grup üniversite öğrencisi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.
Çevik kuvvet ekiplerinin uyarısı üzerine olaysız dağılan protestocular, ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''En büyük çevik kuvvet'', ''Vatan bölünmez, şehitler ölmez'' sloganları attı.
Bu arada, protestocu gruba bazı vatandaşların balkonlarından destek verdiği görüldü.
Polis, protestonun ardından açık bulunan kafeleri tek tek dolaşarak işletme sahiplerinin dükkanlarını kapamalarını istedi.
YARALI ÖĞRENCİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un tedavisi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Recai Güreli Caddesi'nde önceki gece yaşanan kavga sırasında açılan ateş sonucu ağır yaralanan Kurt'un, kaldırıldığı DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Servisindeki tedavisine devam ediliyor.
Kurt'un sağlık durumunda değişiklik olmadığı öğrenildi.


Zaman