Memur alımları 2010

Hükümet 2010 yılında kamuya 32 bin memur alımı yapılacağını duyurdu. Maliye Bakanlığı'nın TBMM'ye sunduğu 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'na göre yeni yılda kamuya açıktan atama yoluyla 32 bin yeni memur kişi daha memur olacak.

Bu yıl içerisinde kamuya 32 bin memur alımı yapılacağı açıklandı. Maliye Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı’na göre, 2010 yılı içerisinde 32 bin kişi daha memurlar ordusuna katılacak.

Tasarının kadroların kullanımına ilişkin esasları düzenleyen maddesine göre, kamu idare, kurum ve kuruluşları serbest memur kadrolarına 2009 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25′ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapabilecek. Böylece 2009 Bütçesinde yüzde 25′e düşürülen atama ve nakil limiti, yeni yılda da aynen geçerli olacak.
Söz konusu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin adet, diğerleri için de ilave 21 bin atama izni verilebilecek

ÖĞRETMEN ADAYLARINA KPSS ZORUNLULUĞU KALKACAK

Eğitim fakülteli öğrencilerin Milli Eğitim bakanlığı'na gönderdiği “Eğitim fakültelerinden sonra eleme sınavına girmek istemiyoruz” mesajları üzerine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlatmasına neden oldu.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattı. Çubukçu, Personel Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında bakanlık kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Çubukçu’nun bu girişiminde, atama bekleyen öğretmen adaylarının ve öğretmen olmaya aday üniversitelilerin MEB’e gönderdiği “Beş yıl fakültelerde öğretmen olmak için eğitim görüyoruz. Üniversite sınavı için elenerek geldiğimiz ve başarıyla mezun olduğumuz halde yine bir eleme sınavına tabi olmak istemiyoruz” mesajları etkili oldu.

KARARI BEKLİYORLAR

2008-2009 döneminde 250 bin öğretmen adayı KPSS’ye girdi. Yaklaşık 320 bin öğretmen adayı atama bekliyor. Yıl içinde yapılan atamaları yeterli bulmayan, bu nedenle MEB’i eleştiri ve mesaj yağmuruna tutan öğretmen adaylarının sesine Bakan Çubukçu kulak verdi. Çubukçu, bürokratlarıyla yaptığı toplantılar sonrası öğretmen adaylarının “KPSS istemiyoruz” isteklerine çözüm için alternatif proje arayışına girdi. Çubukçu’nun, öğretmen adaylarının girdiği KPSS’nin kaldırılıp, yerine sınavsız geçiş ile puanlama sistemi getirilmesi üzerinde durduğu belirtiliyor.

EYLEM YAPTILAR


Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS nedeniyle atanmayan öğretmen adayları, yıllardır her türlü eyleme başvurdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’deki “KPSS’yi kaldıracağız” sözünü hatırlattı.

163 BİN ÖĞRENCİ VAR


69 eğitim fakültesinden geçen yılın verilerine göre 38 bin 674 kişi
mezun olurken, öğrenimgören öğrenci sayısı 163 bin 212. Öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi verilen fen edebiyat fakültelerinin sayısı da 89. Bu fakültelerde 2008-2009 öğretim yılında 166 bin 955 öğrenci okuyordu. 26 bin 123 öğrenci de mezun oldu.


MALİYE BAKANI'NIN MEMUR ALIMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI (VİDEO)