LYS'ye başvurular yarın sona eriyor

Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nda en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan ve Lisans Yerleştirme Sınavları(LYS)'na girmek isteyen adaylar içi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nda en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan ve Lisans Yerleştirme Sınavları(LYS)'na girmek isteyen adaylar için başvuru süresi yarın sona eriyor.

LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarında okumak isteyen adaylar, YGS'ye ek olarak LYS'lerden istediklerine de girebilecek.

LYS'ye katılma hakkı kazanan adaylar, beş ayrı kategoride yapılacak sınavlardan hangilerine gireceklerine karar verdikten sonra sınav ücretlerini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Garanti Bankası şubelerine yatırabilecek. Adaylar, katılacakları her bir LYS için 20 TL ödeyecek.

Sınav ücretini ödedikten ödeyen adaylar, başvurularını bireysel olarak internetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okul müdürlüklerinden yapabilecek. Başvuru süresi yarın (14 Mayıs Cuma) günü mesai saati bitiminde sona erecek. Sınavlara başvuru süresi uzatılmayacak.

19–20 Haziran ve 26–27 Haziran 2010 tarihlerinde toplam beş oturumda yapılacak LYS'de oturum tarihleri şöyle: "Matematik Sınavı (LYS–1) 19 Haziran, Fen Bilimleri Sınavı (LYS–2) 27 Haziran, Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS–3) 26 Haziran, Sosyal Bilimler Sınavı (LYS–4) 20 Haziran, Yabancı Dil Sınavı (LYS–5) 19 Haziran."

Sadece 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılacak LYS'ye katılacak adaylar, sınav merkezi olan illerden en fazla 2 tercih yapabilecek.

Öte yandan YGS sonucunda, LYS'ye 1 milyon 233 bin 586 üniversite adayı katılmaya hak kazanmıştı.