Kırıkkale'de El Sanatları Sergisi

Ahşaptan yaptığı hediyelik eşyaları yıllardır minibüsünde ve evinde sergileyen şahıs, yaklaşık 200 parçadan oluşan eserlerini sergide beğeniye sundu.

Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan emekli olduktan sonra Başpınar Mahallesi'nde minibüs şoförlüğü yapmaya başlayan Emir Ali Elitok'un ağaçtan yaptığı hediyelik eşyalar, görenleri şaşkına çeviriyor. Hiçbir eğitim almadan sadece boş zamanları değerlendirmek için ağaç sanatına başlayan Emir Ali Elitok'un merakı, yıllar sonra sergiye dönüştü. Kırıkkale Belediye binasının giriş katında görücüye çıkan birbirinden güzel eşyaların oluşturduğu serginin açılışını Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz
yaptı.
Kırıkkale'de maharetli insanların olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Veli Korkmaz, "El sanatlarında Kırıkkale'de maharetli insanların olması güzel. Bu sergimizi ilerde geniş kapsamlı bir sergiye dönüştüreceğiz. Emir Ali Elitok süs eşyalarında kabiliyetli birisi. Biraz daha iyi imkanlar olduğu zaman çok farklı şeylerin ortaya çıkacağını görüyoruz. Bu günden sonra bu tür faaliyet gösteren hemşerilerimize her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.
Serginin açılmasında her türlü imkanı sağlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a teşekkür eden Emir Ali Elitok ise, sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıdığını söyledi. Sadece minibüsçülükten artan zamanını değerlendirmek için ağaç sanatıyla uğraştığını ve zamanla sergi açacak sayıya ulaştığını ifade eden Elitok, "5 yıl önce bu işe başladığımda sergi açacağıma dair kendi kendime söz vermiştim. Sözümü tutarak yaptığım süs eşyalarından oluşan ürünleri Kırıkkale Belediyesi binasında sergiliyorum.
Amacım vaktimi boşa geçirmek değil, bu gibi süs eşyaları yaparak gençliğe örnek olmak" dedi.