İşte Twitter'ı karıştıran Türk - DÜNYA

İnternetteki en popüler sosyal paylaşım sitelerinden twitter'da bulduğu açıkla Demi Moore, Megan Fox ve Bill Gates gibi ABD'deki birçok ünlü ismin hayranlarını kaybetme telaşı yaşamasına neden olan kullancının, Zonduldak'ta oturan bilgisayar kurdu 17 yaşındaki lise öğrencisi Bora Kırca olduğu ortaya çıktı.


İnternetteki en popüler sosyal paylaşım sitelerinden twitter'da bulduğu açıkla Demi Moore, Megan Fox ve Bill Gates gibi ABD'deki birçok ünlü ismin hayranlarını kaybetme telaşı yaşamasına neden olan kullancının, Zonduldak'ta oturan bilgisayar kurdu 17 yaşındaki lise öğrencisi Bora Kırca olduğu ortaya çıktı.

Hesabının kapatılmasının ardından yeni bir twitter hesabı aldığını belirten Bora Kırca, “Ben hacker değilim. Kimseyi rahatsız etmek için yapmadım bunu. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum” diye konuştu.

Zonguldak'ta, öğretmen 43 yaşındaki Atiye Kırca ve maden mühendisi 49 yaşındaki Ömer Kırca çiftinin 2 çocundan biri olan Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Bora Kırca, ‘Accept’ adlı Alman heavy metal müzik grubunu beğendiğini, ‘Accept pwnz’ ifadesiyle siteye yazdı. Ardından, bilgisayar dilinde ‘harika’ anlamında kullanılan bir kısaltma olan ‘Pwnz’'yi, kullanıcı adı olarak seçen bir kişinin kendisini takip etmeye başladığını gören Kırca, bu sefer ‘Accept Bill Gates’ yazdı. Bill Gates'in de kendisini takip ettiğini gören Kırca, böylece ‘Accept’ kodunu yazdığı kişinin kendisini takip etmeye başladığını keşfetti. Bu sırrını, ‘bilo31’ rumuzuyla yazdığı İnci Sözlük sitesinde önceki akşamüstü açıklayan Bora Kırca, böylece yüzlerce kullanıcının aynı yöntemi kullanmasını sağladı.

SİTE YÖNETİMİ AÇIĞI GİDERDİ

ABD'deki birçok ünlü isim, kendi talepleri olmadığı halde yüzlerce Türk'ün twitter mesajlarını takip etmeye başladıklarını fark etti. twitter'da krize neden olan bu açık, site yönetiminin devreye girmesiyle giderilirken, yapılan araştırmada sorunun kaynağı olduğu tespit edilen Borca Kırca'nın da hesabı kapatıldı.

twitter'ı karıştıran Bora Kırca, DHA muhabirine konuştu. 4 yıldır bilgisayar programcılığına ilgi duyduğunu söyleyen Bora Kırca, twitter'da krize neden olan açığı tesadüfen bulduğunu söyledi. Tam bir bilgisayar kurdu olan Bora Kırca, “Bir gün okuldan gelirken kulaklığımdan Accept adlı grubu dinliyordum. Eve geldiğimde ‘Accept Pwnz’ ifadesini tweet olarak girdim. Bunu yazdığım zaman ‘Pwnz’ adlı kullanıcının beni takip ettiğini fark ettim. Ve ondan sonra ‘Accept Bill Gates’ yazdım. Bi baktım, Bill Gates de beni takip ediyor. Böylece ‘Accept’ adlı kelimenin, birinin seni takip etmesini sağladığını fark ettim” dedi.

‘ZARAR VERME AMACIM YOKTU’

Hesabının kapatılmasının ardından yeni bir twitter hesabı aldığını belirten Bora Kırca, “Şu anda yeni hesabım açık. Kimseyi rahatsız etmek için yapmadım bunu. Sadece ünlüleri ekledim. Kimseye zarar verme amacım yoktu. Verdiğim rRahatsızlıktan dolayı özür diliyorum” diye konuştu.

twitter'ın yazılımının çok basit olduğunu da savunan Bora Kırca, “Aslında ben, tek başıma böyle bir sistem yazabilirim” dedi.

Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istediğini, ardından da yurt dışında master yapmayı hedeflediğini belirten Bora Kırca, hacker olmadığını da sözlerine ekledi
Star Gazete