Hisarcıklıoğlu, Markalaşmanın Önemine Değindi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Adıyaman'da iş adamlarına konferans verdi.

Adıyaman Ticaret Borsası binasının açılışı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın bina temelini atmak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile birlikte kente gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış ve temel atma törenlerinin ardından Adıyaman Üniversitesi'nde konferans verdi. İş adamlarına yatırımlar hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine değindi. Markalaşmanın yerelden dünyaya yayılması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, küçük çaplı işletmelerin desteklerle markalaşarak
büyüdüğünü dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, girişimcilere büyük önem verdiklerini kaydederek, girişimcilerin sayısını arttırmak ve girişimcilerin ölçeğini büyütmek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi. Girişimcilerin büyük bir bölümünün ancak 3 kişi çalıştırabildiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, girişimcilere ellerindeki ürünü en iyi şekilde değerlendirerek piyasaya sürmelerini istedi.
Adıyaman ekonomisinin Türkiye ortalamasına göre çok iyi olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, 2009 yılının Mart ayında Türkiye'nin yatırım miktarı 3 Milyar TL iken Adıyaman'ın yatırım bütçesinin sıfır olduğunu, fakat 2010 yılı Mart ayında Türkiye'nin yatırım miktarının 7 Milyar TL, Adıyaman'ın ise 35 Milyon TL olduğunu dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Adıyaman'daki bankalarda resmi rakamlara dayalı olarak 629 Milyon TL'nin bulunduğunu belirtti.
Konferans sonrası iş adamları, Hisarcıklıoğlu'na ve meslektaşlarına plaket takdiminde bulundu.