Halkımız çifte bayram yapmış olur

AK Parti MYK toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, YSK tarafından alınan referandum tarihi hakkında “Bu siyasi bir karardır. Biz 60 güne de 120 güne de hazırız” açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yaptığı açıklamalar şöyle:

Bu siyasi bir karardır. Biz 60 güne de hazırız 120 güne de hazırız. Ülke için hukuk sistemi oturmuş bir ülke için yapılması gereken ne ise yapacağız. Alınan kararın bir hoş tesadüfü var. 12 Eylül Anayasası'nın değişikliğini 12 Eylül'de yapacağız. Bu anlamlı bir tarih olacaktır ki bu da Ramazan Bayramı sonrasına gelecektir.

Umarım bu değişiklik halkımız tarafından kabul edilir ve halkımız çifte bayram yapmış olur. 28 Yıldan beri uygulamada olan, Türkiye'ye ayak bağı olan bazı hususlar da ortadan kaldırılmış olur. Bunun için size ifade ettiğim gibi biz milletimize meramımızı en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız, alınan kararın ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Ancak yaşanan bazı gelişmeler de var ki onlar da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili gelişmeler herkesin malumudur.

Sürecin başından beri Sayın Başbakanımız büyük bir hassasiyet ve nezaket göstermiştir. Bir Başbakandan ziyade insana yakışan ne ise onu yapmıştır. Parti mensuplarımızın gösterdiği bu nezaket CHP nezdinde, Baykal nezdinde karşılık bulmamış aksine partimiz, Başbakanımız değişik vesilelerle itham edilmiştir.

Bunu özellikle kabul etmediğimizi bunun büyük bir iftira olduğunu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Sayın Baykal'ın istifasını açıklarken bazı sözler söylemiştir ki devletin haberi olmadan böyle bir şey yapılamaz deniliyor. Eskiden tuvaletlerin kapılarının arkasına yazılanlar şimdi internette yazılıyor. İnternet ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmakla beraber bütün olup bitenlerin önüne geçilememiştir.

Ömer Çelik Bey katıldığı bir canlı yayında 'Oylamadan önce Sayın Başbakanımızın haberi olmuştur dediği konusunda bazı internet siteleri bunu çarpıtmıştır. Söz konusu kasetten iki gün önce Sayın Başbakanımızın haberi varmış gibi çarpıtılmıştır böyle bir durum söz konusu değildir. Nezaket öyle bir şeydir ki kim yatırım yaparsa getirisi çok olur. Seçim dediğim gibi referandumla ilgili alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum ve CHP'li arkadaşlara da söyledikleri sözlerden dolayı kendilerini gözden geçirmeleri temennisi ve teklifinde bulunuyorum.