Gümüşhane'de 'Kitapta Vitamin Var' Projesi Sonuçlandı

Gümüşhane'de Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Telekom İl Müdürlüğü ve Türk Telekom 2 Nolu Bayii tarafından düzenlenen kitap okuma projesi "Kitapta Vitamin Var" sonuçlandı.

Gümüşhane'de 'Kitapta Vitamin Var' Projesi Sonuçlandı
Geçtiğimiz aylarda başlayan ve projeye katılan okullardaki öğrencilere 100 temel eser arasından dağıtılan 7 kitaptan yapılan sınav sonucu dereceye girenlere ödülleri verildi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, toplum olarak okumak üzerine şikayette bulunulması ve kitap okuma oranında dünya sıralamasında gerilerde bulunulmasının acilen sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.
Yıldırım, "Okuyan Gümüşhane" proje projesine destek amacıyla başlatılan "Kitapta Vitamin Var" projesi ile önceden seçilen 100 temel eser içerisinden 7 kitabı 50 günlük bir süre içerisinde okumaları ve bu kitapları ne oranda özümsediklerine ilişkin bir sınava tabi tutularak başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi amaçladıkları proje ile ilgili amaçları şu şekilde sıraladı:
"Öğrencileri okumaya karşı istekli hale getirmek, kitaplardaki gizli dünyaları gün ışığına çıkarmak ve okuma oranını arttırarak bilinçli bir toplum olmak. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması sonrasında Türkçemizi güzel kullanma, güzel konuşma, bilgi derinliğine sahip olma ve entelektüel bakış açıları geliştirmeleri."
Türk Telekom 2 Nolu Bayii Mehmet Akçay ve Türk Telekom İl Müdürü Hüseyin Karasoy'un yaptığı konuşmaların ardından kürsüye çıkan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, proje ile yapılan değerlendirmede başarılı olan 10 öğrenciden 9'unun kız öğrencilerden oluştuğunu, bu durumunda erkekler için şapkasını önüne koyup düşünmeyi gerektiren bir durum olduğunu söyledi. Vali Salihoğlu, kitap okumanın yarışmasının olmayacağını belirterek, "Herkesin bir görevidir kitap okumak. O nedenle bunu bir yarışma olarak değil, bir etkinlik olarak değerlendirmek lazım. Son yıllarda internetin kitaba karşı müthiş bir hücum başlattığını görüyoruz. Kitabın yerini hiçbir şey tutmaz. İnternet bilgiye hızlı ulaşmada çok önemli bir araçtır ama kitabın sevgisi, dostluğu, arkadaşlığı hiçbir şeyle değişilmez. O nedenle kitaptan asla vazgeçmeyelim" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından proje sonunda dereceye giren ilk 10 öğrenciye Türk Telekom Vitamin seti hediye edilirken, katılımcı okullara 100 Temel Eser kitap seti, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise kitap hediye edildi.
Programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Defterdar Sedat Ayyıldız, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.