Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Coşkun: Öğrenciler için elimizden geleni yapıyoruz

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr Yavuz Coşkun, öğrenciler için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Siz gençleri kendi alanlarınd

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr Yavuz Coşkun, öğrenciler için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Siz gençleri kendi alanlarında en iyi şekilde geliştirmeye mecburuz ve bunun için varız. Fakat sizleri sadece kendi alanınızda yetiştirmek yeterli değil." dedi.

GAÜN 16. Bahar Şenlikleri başladı. 13-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri, GAÜN Kampusu içerisinde yapılan açılış töreniyle başladı.

Törene, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, rektör danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Doç. Dr. Mehmet Koruk, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr Yavuz Coşkun, "Geçen sene bahar şenlikleri yaparken içimizdeki aşk demiştik. Bu sene içimizdeki aşk biraz daha yoğunlaştı, kavruldu, ateş aldı. Sizlere en iyisini yapmak için elimizden geleni yaptık. Siz gençleri kendi alanlarında en iyi şekilde geliştirmeye mecburuz ve bunun için varız. Fakat sizleri sadece kendi alanınızda yetiştirmek yeterli değil. Çünkü bizler, sizlere hayat mücadelesinde her türlü donanımınızı sağlayacak bir iklimi tesis etmekle yükümlüyüz.

Bahar şenlikleri kavramını kültür, sanat, spor olarak algılayıp, bunun içini doldurmaya çalışıyoruz. Çok kıymetli, yönetmenler, şairler, müzisyenler, sanatçılar bu etkinliklerde yer alacaklar. Bunun yanında, topluluklarımızın hazırladığı aktiviteler bunları süsleyecek. Sevgili gençler eminim üniversiteden mezun olduğunuz zaman gözyaşlarıyla ayrılacaksınız. Burası sizin eviniz yuvanız gibi olacak. Çünkü Gaziantep Üniversiteli olmak bir ayrıcalık." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının sonrasında GAÜN Türk Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi, Doğa ve Macera Sporları Topluluğu tarafından ise açılış gösterisi gerçekleştirildi.