Engelliler Haftası Dörtyol'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Engelliler Haftası, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dörtyol Kaymakamlığı'nın organize ettiği etkinliğe Bedensel Engell

Engelliler Haftası, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dörtyol Kaymakamlığı'nın organize ettiği etkinliğe Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği ve Payas Yöntem Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi üyeleri de destek verdi.

Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli olmanın sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi.

Sandıkçı, ''10–16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla kaymakamlık ve ilçemizdeki engelli dernekleriyle bir dizi etkinlik hazırladık. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmak bizin öncelikli görevlerimizdendir. Çünkü yüzde 12'si engelli bir toplum olan ülkemizde tüm sorunları devletin çözmesini beklemek yanlıştır. Bu katılımlara tüm sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi gerekir. "dedi.

Etkinlikte engelli çocuğunun üzerine yazdığı şiiri katılımcılara okuyan anne Nuran Cengiz dinleyenleri ağlattı. Tören alanında bazı engellilere kulaklık takılırken ihtiyaç sahibi engellilere koltuk değneği dağıtıldı. Protokol üyeleri ve davetliler daha sonra engelliler tarafından hazırlanan el işi ve resim sergisini gezdiler.