Engelliler Asker Olmanın Gururunu Yaşadı

Manisa Merkez ve ilçelerinden yaşları 20-45 arasında değişen 125 engelli, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında bir günlük temsili askerlik görevi yaparak ant içtiler.

Ailesi ile birlikte sabahın erken saatlerinde kışlaya gelerek sivil giysilerini çıkarıp askeri üniformalarını giyen engelliler, birliği gezdikten ve kısa bir ön eğitimden sonra tören alanına götürüldü. Törene Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ve temsili askerlik uygulamasına katılan engellilerin yakınları katıldı. 125 engelli vatandaş birbirlerine kenetlenerek komutanlarının nezaretinde yemin etti.
Birliğe ilk katılan Hayati Savran yaş kütüğüne plaket çaktı. Engelli Hüseyin Gültaş da arkadaşları adına yaptığı konuşmada, "Türk Bayrağı'nın gölgesinde, şanlı sancağımızın huzurunda içtiğimiz andın, gururunu mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizler temsili olarak bir gün bile olsa askerlik görevini yerine getirmenin gurur ve sevinci ile dopdoluyuz" dedi.
Törende mehmetçiklere seslenen 1. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol da, "Sevgili mehmetçikler; askerlik yükümlülüğü, asker millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk milleti için bir onur meselesidir. Sizler, herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek, vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı gerektiğinde feda eyleyeceğinize; şeref timsali sancağımızın önünde ve şanlı bayrağımızın altında, arkadaşlarınıza sarılıp,
silahlarınız üzerine el koyarak, değerli konuklarımızın ve komutanlarınızın huzurunda namusunuz üzerineiçtiniz. Askerlik Andı; Atatürk'e, cumhuriyete ve vatana bağlılık sözleşmesidir. Bir ömür boyu sürecek anlaşmadır. Bugünden itibaren milletimizin göz bebeği, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ile ve devrimlerinin yılmaz bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman birer mehmetçiği oldunuz" dedi.
(ÖND-HO-Y)