'Engelliler Arası İş Birliği' Projesi

Hollanda da faaliyet gösteren Haarlem Emirdağ Vakfı yöneticileri, Hollanda ve Türkiye arasında yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Eğitim ve iş alanında yaptığı projeler ile Hollanda ve Afyonkarahisar arasında köprü olan Haarlem Emirdağ Vakfı, bu kez 'Engelliler Arası İş Birliği' projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Hollandalıları Afyonkarahisar'a getiren vakfın Emirdağlı yöneticileri, Türkiye'deki engellilerin eğitimi ve iş hayatı ile ilgili bilgi alış verişinde bulunuyor. Afyonkarahisar Kadayifçioğlu Restoran'da bir araya gelen Emirdağlı ve Hollandalı yöneticilere, 6 Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı
Mesut Yurt ile Kamu Çalışanları Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Yavuz ve yöneticileri de eşlik etti. Engellilerin Hollanda'daki çalışma şekilleri ile ilgili vakıf yöneticilerine sorular soran Şube Başkanı Mesut Yurt, Türkiye'deki işleyiş hakkında da bilgiler verdi.
Haarlem Emirdağ Vakfı Yöneticisi Şükriye Çelik'in de yer aldığı proje toplantısında Hollandalılar ile Afyonkarahisar'lılar arasında iş birliği köprüsü oluşturulmaya çalışıldı. Hollanda'dan gelen Aagje Van Drunen, Jaap Jan Van Drunen, Hugo Belloni ve Cokki Belloni, ülkelerinde engelliler için uygulanan yasa ile engellerin eğitimleri ve tedavileri küçük yaşta başlayarak devam ettiğini söylediler. Hollanda heyeti, engellileri iş imkanı alanlarının açılması için devleti desteğinin önemli olduğunu ifade
etti.
Projenin hayata geçmesi ile engellilerin iş sahibi olabilmesi için önemli bir yol kat edileceğini söyleyen Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Şahmaz, iki farklı kültürün engelliler için tek yürek olduğunu ifade etti.