Engellerine Rağmen Çakı Gibi Asker Oldular

Batman'da ikamet eden 87 engelli vatandaş Jandarma Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen tören ile asker oldu

Batman'da ikamet eden 87 engelli vatandaş Jandarma Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen tören ile asker oldu. 1 günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli vatandaşlar yemin edip terhis belgelerini aldı.
Mehmetçikler hazırlıklara sabah başladı. İlk olarak sağlık kontrolünden geçirilen engelli Mehmetçikler, daha sonra askeri kıyafetlerini giydi. Yemin töreni öncesi kısa bir eğitimden geçen engelli vatandaşlar daha sonra törenin yapılacağı alanda yerini aldı. Törene Batman Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, kurum müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Bayrak geçişi ve saygı duruşu ile başlayan törende
konuşan Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, engelli vatandaşların kahraman birer Mehmetçik olarak törende yerini aldığını söyledi. Bereceli, "Engelli vatandaşlara yönelik icra edilen 2010 yılı 1 günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içindeyiz. Anayasa'nın 72. maddesinde vatan hizmeti her Türk'ün hakkı olarak düzenlenmiştir. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve
ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadı ile bugünü tertipledik. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile askeri kıyafetlerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda onur ve gurur ile durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Engelli vatandaşlar diğer askerlerin yardımı ile yemin töreni için yerini aldıktan sonra hep bir ağızdan yemin edip çakı gibi asker oldu. Engelli askerler son olarak terhis belgelerini aldıktan sonra vatani görevlerini tamamladı. Askerlik görevini yerine getiren engelli vatandaşlar 1 gün de olsa vatana olan borçlarını ödemekten mutlu olduklarını söyledi.