CHP, YSK'nın kararından memnun

CHP, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun Anayasa değişikliğine ilişkin referandum süresini 60 gün yerine 120 olarak belirlediği kararını savundu. CHP Grup B

CHP, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun Anayasa değişikliğine ilişkin referandum süresini 60 gün yerine 120 olarak belirlediği kararını savundu. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, kararın hukuka uygun olduğunu söyledi.

CHP'li Okay, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, referandum süresinin 60 güne indirilmesini öngören yasanın bir yıldan önce uygulanamayacağını daha önce ifade ettiklerini hatırlattı. Okay, YSK'nın doğru karar verdiğini öne sürdü. İktidarın hukuka uygun davranmadığını iddia eden Okay, AK Parti'nin bile bile bir hukuki hata yaptığını iddia etti. Okay, "İktidar, hukuk tanımaz ve Anayasayı yok sayan bir anlayışla kendi anlayışına hukuku uydurmak istiyor. Yasada artık referandum süresi 120 gün olarak yok ise de Yüksek Seçim Kurulu, Anayasanın 79 ve 69. maddeleri uyarınca yeni düzenlemenin uygulanamayacağını düşünerek eski hükme göre yapılacağına dair hüküm tesis etti."

Okay, iktidarın YSK'nın verdiği karara saygı göstermesi gerektiğini belirtirken, "Herkes hukuku içine sindirmek zorundadır. AKP'li sözcüler çıkıp, bundan sonra siyasi ve ideolojik karar verildiğini anlatmasınlar. Daha önce uyarılarımızı yapmıştık ama iktidar hata yaptı. Dileriz bu son olur." ifadesini kullandı.