Çermik'te 'Sınav Stresi' Ve 'Dehanı Keşfet Zekanı Geliştir' Seminerleri

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yetişkin ve öğrencilere yönelik iki ayrı seminer veren Gazeteci -Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, "Başarılı olmak istiyorsanız mazeretleri hayatınızdan silin

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yetişkin ve öğrencilere yönelik iki ayrı seminer veren Gazeteci -Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, "Başarılı olmak istiyorsanız mazeretleri hayatınızdan silin. Yarınlar, kendini geliştiren ve okuyan kişilerin olacak" dedi.
Kavaklı, Çermik ilçesinde 'Sınav stresi ve başarı stratejileri' ve 'Dehanı keşfet zekanı geliştir' konulu iki ayrı seminer verdi.
Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen seminere Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Çüngüş Kaymakamı Abdulhalim Can, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilere yönelik seminerde konuşan Gazeteci-Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, hayatta herkes için iki yol bulunduğunu bunlardan biri paspas olma yolu diğerinin de başarılı, alnı açık ve başı dik olma yolu olduğunu söyledi

"YETENEĞİ OLMAYAN İNSAN YOKTUR"
"Ben köylü çocuğuyum. Annem-babam okuma-yazma bilmezdi " diyen Kavaklı şöyle konuştu:
"Ben okudum şu anda 2 dil biliyorum. Türkiye'nin her yerinde 812 seminer ve konferanslar verdim. 44 kitap yazdım. Ben başardıysam sizler de başarılı olabilirsiniz. Yeteneği olmayan insan yoktur, yeteneği keşfedilmemiş insan çoktur. Başarıya ulaşmak istiyorsanız, sizi başarıya götüren kararlar alacaksınız ve mazeretleri hayatınızdan sileceksiniz."

"ALLAH HERKESE EŞİT BEYİN VERMİŞ"
Aynı gün yetişkinlere yönelik, 'Dehanı keşfet zekanı geliştir' konulu seminerde Gazeteci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, zekanın duygusal, ruhsal, bedensel ve zihinsel olmak üzere dört boyutu olduğuna değinerek, "Eğitimde en büyük eksiğimiz duygusal ve bedensel zeka eksikliğidir. Okullarda beden eğitimi dersinin konmasının nedeni çocukların bedensel zekalarının gelişmesine yöneliktir. Allah herkese eşit miktarda beyin vermiştir. Her insanın beyninde yaratılıştan 120 milyar nöron vardır. Bu dünyanın en zeki
insanında da bizde de aynıdır. İnsan vücudu gıdalarla, beyin ise bilgiyle beslenir. Bilgi beyni besler, beynin büyümesini sağlar. Öğrenmeyen beyin gelişmez" diye konuştu.
'Yarın kimlerin olacak' sorusunu yanıtlayan Kavaklı, "Yarınlar, okuyan kendini geliştiren kişilerin olacaktır. Her başarı ter kokar. Bir bedeli vardır ve bu bedeli ödeyeceksiniz" şeklinde konuştu.