Çeçen Lidere Olağanüstü Koruma

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, babası Ahmet Kadirov ile birlikte Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Çeçen şeyhinin mezarını ziyaret etti. Çeçen lider için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile birlikte Türkiye'ye gelen Çeçenisten Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ve babası Ahmet Kadirov, İstanbul'dan sonra Antalya'ya ve ardından Adana'da ziyaretlerde bulundu. Çeçen lider babasıyla birlikte Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı İncetarla köyündeki Şeyh Mansur adlı bir Çeçen şeyhinin mezarını ziyaret etti. Çeçen lideri ve babasını ziyaret sırasında kendi korumalarının yanı sıra çok sayıda özel hareket polisi korudu.
Bugün Ceyhan'dan ayrılıp İstanbul'a gitmek üzere Adana Havalimanı'na gelen Çeçen lider ve babası için havalimanında da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Kadirov gelmeden önce özel hareket polisi uzun namlulu silahlarla çok sıkı önlemler aldı. Ardından korumalarıyla birlikte havalimanının VIP kapısına gelen Çeçen lider ve babası, hiç durmadan koşar adımlarla VIP'ten giriş yaptı. Bu sırada Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in gelişini bekleyen basın mensupları da VIP'ten uzaklaştırıldı.

Çeçen lider ve babası THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gitti.