Bayburt'ta Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Bayburt'ta Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri devam ediyor

Bayburt'ta Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri
Bayburt'ta Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bayburt SGK İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgi sunumu ve teşekkür belgesi töreni İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.
Programın açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Bilal Başer yaptı. Başer konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sosyal Güvenlik, toplumumuzdaki her ferdi doğrudan ilgilendiren insanın doğumundan hatta doğumundan önce başlayıp, ölümüne, ölümünden sonrada eş ve çocukları nedeniyle ilgisi devam eden bir kavramdır. Ülkemizde yeni kurulan bir kurum olarak sosyal güvenlik kurumunu paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik reformunu anlatmak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak vatandaşlarımızın yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamaktır. Yeni kurulan Sosyal Güvelik Kurumumuz, vatandaş odaklı, müşteri memnuniyetini ön planda tutan, değişim ve dönüşümü hedefleyen, etkin ve verimli, hoşgörülü hizmet anlayışı içerisinde hizmeti vatandaşın ayağına götürme hedefini gerçekleştirmek üzere 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık ve 2 yıllık planlı çalışmalar yapılmaktadır."
Bayburt Valisi Kerem Al ise, törende yaptığı konuşmada, "SGK'nın temel amacının etkin kolay erişilebilir çağdaş standartta bir sosyal güvenlik sistemi kurmak olduğunu söyledi. Devletin bu amaca ulaşması için SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur gibi farklı kurumları bir çatı altında topladığına değinerek Sosyal Güvenlik reformu hakkında şunları söyledi. "Sosyal Güvenlik Kurumu reformunu önemsemek durumundayız. Bu yasayla sigorta hak ve yükümlülükleri eşitlendiği gibi mali olarak ta sürdürülebilir bir yapı oluşturulmuştur. Ayrıca yoksulluğa karşı sosyal koruma sağlayan primsiz ödemeler sisteminin hayata geçirilmesi ülkemizin sosyal devlet çıtasını daha da yükseltmiştir. Sosyal Güveliğin yegâne anlamı vatandaşa bir koruma kalkanı oluşturmak demek değildir. Sosyal güvenlik ülke bağımsızlığının ve modern devlet anlayışının gereğidir. Sosyal güvenlik vatandaşla devlet arasındaki bağı güçlendiren ve güven tesis eden bir yapıdır. Dolayısıyla devletimizin sosyal güvenlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalara sadece kamudan değil tüm kesimlerden destek sağlanması gerekir. Bayburt gibi yardımlaşma ve dayanışma kültürünü eşsiz örneklerinin hayat bulduğu bu coğrafyada bu destek ve anlayışın gelişmemesi için hiçbir neden yoktur." diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu tanıtım film gösterisi ve kurum çalışanlarından Yaşar Öner'in Sosyal Güvenlik Reformu sunumu ile devam eden programda Bayburt'ta en yüksek SGK prim ödeyen ilk 10 işyerine plaket ve teşekkür belgesi verildi.
Programın son bölümünde ise Sosyal güvenlik haftası dolayısıyla düzenlenen "Sigortalı Çalışmanın Önemi" konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen programa Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.