Avrupa'dan KOBİ kredisi

Avrupa Yatırım Bankası'nın Türk KOBİ'lerine desteği sürüyor. Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar 600 milyon kaynak aktarmayı öngören banka, bugün yeni bir protokole daha imza attı. KOBİ'lere aktarılmak üzere Halkbank'a 150 milyon euro tutarında kaynak aktarıldı. Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, 'KOBİ'ler Türkiye ekono

Avrupa Yatırım Bankası'nın Türk KOBİ'lerine desteği sürüyor. Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar 600 milyon kaynak aktarmayı öngören banka, bugün yeni bir protokole daha imza attı. KOBİ'lere aktarılmak üzere Halkbank'a 150 milyon euro tutarında kaynak aktarıldı. Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, "KOBİ'ler Türkiye ekonomisinin omurgası. Krizin etkileri KOBİ'lerle aşılabilir" dedi. Yola IMF'siz devam etme kararı alan ekonomi yönetimi büyüme hedefini tutturmak için özel sektöre güveniyor, en başta da KOBİ'lere.

Bu sürece Avrupa Yatırım Bankası'ndan destek var. Banka Türk KOBİ'lerine yeni kaynakların yolunu açtı.

2.6 milyar dolarlık paketin önemli ayaklarından biri için Ankara'da protokol imzalandı. İlk etapta Halkbank KOBİ'lere 150 milyon euro tutarında kredi kullandıracak.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, özellikle kriz sonrası dönemde KOBİ'lerin rolünün altını çizdi.

Ahnen, "KOBİ'ler Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturuyor. Kriz öncesi döneme dönmek belki zor olabilir, zaman alabilir ama bu sürecin üstesinden KOBİ'lerle gelinebilir. Biz de bunun için KOBİ'lere destek oluyoruz. KOBİ'ler yeni iş alanları yaratabilir. Bu da işsizlik sorununun çözümü için önemli" dedi.

Ekonomide kamunun rolünün de altını çizen Ahnen'e göre, krizden çıkış için özellikle bazı alanlarda kamu harcamaları artırılmalı.

Ahnen, "Bize göre kamu her zaman devrede olmalı. Belli sektörlerde özel sektör yatırımları önemlidir. Ama bu süreçte örneğin araştırma geliştirme gibi bazı alanlarda hem kamu harcamalarında artışa hem de özel sektörün daha çok yatırım yapmasına ihtiyaç var" diye konuştu.

CNN Türk