Aü 'Eco-siklet 2010 Yarışması' Finalinde

Turgut Reis Belediyesi sponsorluğu ve TÜBİTAK desteği ile organize edilen '1.Turgut Reis Estetik, Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarımı Yarışması Eco-Siklet 2010 finalistleri belli oldu.

Aü 'Eco-siklet 2010 Yarışması' Finalinde
Yarışma takvimine göre son başvuru tarihi 22 Nisan 2010'a kadar gönderilmiş olan projelerin estetik, çevresel ve işlevsel kriterlere göre jüri tarafından değerlendirilmesi sonucunda, üretimi Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Laboratuvarları'nda yapılan araç, finale kalmaya hak kazandı.
Üniversite öğrencileri arası rekabeti başlatarak, genç tasarımcıları yaratıcılığa teşvik edip çevre duyarlılığı uyandırmak ve sürdürülebilir turizme destek oluşturmak amacıyla düzenlenen Eco-siklet 2010 Yarışması'na 'Deniz Fırtınası' projesi ile Akdeniz Üniversitesi adına katılan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazırladıkları aracın özgün tasarımı, fonksiyonel ve çevreye duyarlılığı sayesinde finale kaldı.
Elde ettikleri başarıdan çok mutlu olduklarını dile getiren Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Danışmanı Öğr. Gör. Yusuf Kaplan, "Geçen yıl fikrini oluşturduğumuz proje bu yarışta hayat buldu. Aracın üretimi Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölye ve laboratuar imkanlarında özgün yöntemler kullanılarak yapıldı. Araç için beş öğrencimle birlikte çalıştık. Onlarca yarışmacıyı geride bırakarak finallere ilk sıradan girdik. Bu da bizi gururlandırdı" diye konuştu.
Eco-Siklet'te elde ettikleri başarı ile 24-26 Haziran tarihlerinde Amiral Turgut Reis anısına yapılacak deniz yarışına da katılmayı hak ettiklerini aktaran Öğr. Gör. Yusuf Kaplan, iddialı olduklarını ve 'Deniz Fırtınası' projesi ile yine büyük başarılara imza atacaklarını vurguladı.