Ak Parti'den Kadına Şiddet Semineri

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği etkinlikte, şiddetin kadının hayatındaki yeri ve etkileri ele alındı.

Emek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve çok sayıda kadının katıldığı seminer öncesinde konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, Anneler Günü'nde düzenlenen kadına yönelik bir seminerde ana konunun şiddet olmasının üzücü olduğuna değinerek, "Kısa süre önce anneler gününü kutladık ancak ne yazık ki kadınlarımızın en önemli sorunu hala şiddet. Ülkemizin geleceği olan evlatlarımızı yetiştiren annelerimize karşı şiddetin engellenebilmesi için beylik söylemlerin dışına çıkarak akıllarda bir sıçrama gerçekleştirmeliyiz" dedi.
Çocuk Gelişimi Uzmanı Çiğdem Yıldız, gerçekleştirdiği sunumda şiddetin hayatımızdaki yerinin her geçen gün arttığına işaret ederek şunları söyledi:
"Modern dünyada bireylerin maruz kaldığı şiddet türlerinde de köklü değişiklikler oldu. Şiddet tanımı boyut değiştirerek kapsamı her geçen gün arttı. Şiddet günlük yaşamın içerisine tarih boyunca hiç bu kadar damgasını vurmamıştı. Geçmişte büyük oranda fiziksel olarak ortaya çıkan şiddet, psikolojik, toplumsal, sosyolojik şiddet olarak çeşitlenerek toplumdaki ağırlığını arttırdı. Geldiğimiz noktada modern toplumun bireyleri türü ve şekli artan şiddetin hem mağduru hem faili olmuş durumda."
Kadınların tüm tarih çağlarında şiddete en çok maruz kalan kesim olma özelliğini kaybetmediğini kaydeden Yıldız, kadınların maruz kaldığı şiddetin bireysel travmatik sonuçlarının yanı sıra çocuklarının gelişiminde de kötü etkiler vereceğinden ötürü topluma da büyük zarar verdiğini vurguladı.