AB'den 'şeker' gibi ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayicileri Derneği (CAOBISCO) Yönetim Kurulu Başkanı Flippo Cerulli ve Dernek Genel Sekreteri Da

Avrupa Birliği (AB) Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayicileri Derneği (CAOBISCO) Yönetim Kurulu Başkanı Flippo Cerulli ve Dernek Genel Sekreteri David Zimmer, Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği'nin (ŞEMAD) davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Ziyaretle ilgili düzenlenen toplantıda, ticari ilişkileri geliştirmek adına önemli adımlar atıldığı belirtildi.

ŞEMAD tarafından Swiss Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında CAOBISCO Yönetim Kurulu Başkanı Flippo Cerulli ve Dernek Genel Sekreteri David Zimmer'ın yanı sıra Şeker Kurumu Başkanı Azmi Aksu yer aldı. ŞEMAD Başkanı Şemsi Kopuz'un açış konuşmasıyla başlayan toplantıda çok sayıda ŞEMAD üyesi firma temsilcileri ile Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

ŞEMAD Başkanı Şemsi Kopuz, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına da yaptığı yatırımlarla şekerli mamül sektörünün, dünyanın değişen dinamikleri içerisinde de çok önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi. Hızla artan dünya nüfusu ve şehirleşmenin beraberinde yaşam koşullarını da olumsuz etkilediğinden söz eden Kopuz, obezite, açlık, diyabet gibi yüzyılın öne çıkan sorunlarının her geçen gün gündemlerinde daha çok yer işgal ettiğini belirtti. Kopuz, bu anlamda ürünlere yönelik bilimsel çalışmaların hızla devam ettiğini, tüketici memnuniyeti ve sağlığının sektörün temel prensibi olduğunu belirtti.

Konuşmasında AB ve Türkiye gıda ticaretine de değinen Şemsi Kopuz, AB'nin ticari partnerleri arasında Türkiye'nin 7. sırada olduğunu belirterek, "Şekerli Mamül Sektörü açısından baktığımızda karşılıklı olarak büyümeye ve gelişmeye son derece açık bir potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Son yıllarda ülkemiz, birçok sektörde global şirketlerin üretim, Ar-Ge, lojistik, ihracat ve hatta yönetim üssü haline gelmeye başlamıştır. Bu gelişmede genç ve dinamik nüfusumuzun yanı sıra krizleri daha iyi idare edebilen yönetim anlayışımızın da büyük rol oynadığının farkındayız" dedi. Bu noktadan hareketle AB ile her konuda entegrasyon ve işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayan Şemsi Kopuz, 'Rekabette ve İşbirliğinde Tam Uyumlu Mevzuat Altyapısı'nın önemine dikkat çekti.

Toplantıda CAOBISCO Yönetim Kurulu Başkanı Flippo Cerulli, Dernek Genel Sekreteri David Zimmer ve Şeker Kurumu Başkanı Azmi Aksu da birer konuşma yaptı.