3D Mobil Kamera

Sharp Corporation Firması mobil cihazlar için geliştirdiği "3 Boyutlu Kamera" modülünü temmuz ayında seri üretime geçirerek piyasaya çıkaracak

3D Mobil Kamera
720p çözünürlüklü özelliğe sahip olacak olan modül ayrıca; Color sync process (Renk senkronizasyon işlemi), time sync (Zaman senkronizasyonu), optical axis adjustment process (optik eksen uyum işlemi), progressive tarama ve yüksek çözünürlüklü stereoskopik çekim modu gibi özellikleri içeriğinde barındıracak.

Stereoskopik çekim:

Yan yana yerleştirilmiş iki lensin aynı görüntüyü farklı açılardan çekebilmesine ve insan gözüne en uygun 3 boyutlu görüntüyü verebilmesine imkân veren kameralardaki özelliktir.

3D Mobil Kamera

Progressive Tarama:

Progressive tarama yöntemi; ardışık bir şekilde 720 enine hattı doldurarak bütün resmi bir anda görüntüler. Bu nedenle Progressive tarama Interlaced taramaya göre saniyede iki katı fazla kare görüntüleyerek aynı zaman içerisinde daha zengin görüntü sağlar. Bütün resim için yalnızca bir tarama işlemi yeterli olmaktadır, resimler daha belirgin ve parlak olabilmekte ve genellikle Interlaced tarama sistemlerine atfedilen görüntüde titreşim durumunu ortadan kaldırır.

3D Mobil Kamera

veteknoloji