Sel, Ağrı'yı vurdu

Ağrı'da meydana gelen sel felaketinin ardından okullar 3 gün tatil edilirken selin zararının karşılanması için valiliğe 1 milyon TL gönderildi. Ağrı-Van ve Ağrı-Erzurum karayolla...



Ağrı'da meydana gelen sel felaketinin ardından okullar 3 gün tatil edilirken selin zararının karşılanması için valiliğe 1 milyon TL gönderildi. Ağrı-Van ve Ağrı-Erzurum karayolları da geçici olarak trafiğe kapatıldı. 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Ağrı'da dün gece etkili olan yağmur sonucu oluşan sel nedeniyle şehir merkezinde eğitim ve öğretime 3 gün süre ile ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, okulların pazartesi günü eğitime başlayacağını açıkladı.

Çiçek ve Akdağ Ağrı'da
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ağrı'da sel bölgesinde incelemede bulundu. Kara yoluyla Erzurum'dan Ağrı'ya gelen Çiçek ve Akdağ, Vali Vekili Murat Güven, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal ve Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından karşılandı. Çiçek ve Akdağ, kente gelir gelmez yağıştan en fazla etkilenen mahallelere gitti. Taşlıçay Deresi üzerinde bulunan köprünün yağış nedeniyle yıkılması sebebiyle bu bölgede de incelemede bulunan Başbakan Yardımcısı Çiçek ile Bakan Akdağ, Vali Vekili Güven'den bilgi aldı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Çiçek ve Akdağ, incelemelerini yağıştan en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Fırat Mahallesi'nde sürdürdü.

AĞRI - VAN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ağrı'da meydana gelen sel felaketi nedeni ile Ağrı-Van Karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Sel nedeni ile Tutak ilçesinin Ağrı ile irtibatının kesildiğini belirten Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, 40 evin sular altında kaldığını söyledi. İlçenin alt yapısının ciddi tahribata uğradığını dile getiren Osmanağaoğlu "Selden dolayı ilçemiz büyük zarar gördü. Tüm imkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
-GÖZYAŞLARI İÇİNDE AĞLARKEN ANNESİNİ GELEN KEPÇEDE BULDU-
Bu arada Ağrı'nın Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde sel sularında mahsur kalan annesi için ağıtlar yakarak gözyaşı döken şahıs, Ağrı Belediyesi'ne ait kepçe içerisinde annesini görünce gözyaşlarına boğuldu.
Selin yaşandığı sabah saatlerinde koşarak sel bölgesine gelen ismi öğrenilemeyen şahıs gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. Çevredeki vatandaşların teskinleri ile duran şahıs karşıdan gelen belediye kepçesini merakla bekledi. Yolun kenarına yaklaşan kepçeye koşarak yaklaşan şahıs annesini kepçe içerisinde görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu. (ANKA)
KIZILAY'DAN 3 SEYYAR MUTFAK
Ağrı'da yaşanan sel felaketinin ardından 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Türk Kızılayı tarafından kentin çeşitli noktalarına 3 seyyar mutfak kurulduğu bildirildi.
Sel felaketi nedeniyle evleri zarar gören 100. Yıl Mahallesinde yaşayan 50 kişilik grup, Valilik önünde toplandı. Mahallelerine yardım yapılmadığını öne süren vatandaşların taşkınlık çıkarması ve Vali Vekili Murat Güven ile görüşmek istediklerini belirtmesi üzerine, Valilik önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, vatandaşları dağıtmaya çalıştı.
Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Naci Kuru, vatandaşları sağ duyulu olmaya davet ederek, aralarından seçilen 6 temsilcinin Vali Vekili Güven ile görüşmesini sağladı.
Vali Vekili Güven görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin ardından kentteki tüm kuruluşların yaraların sarılması için seferber edildiğini belirterek, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Türk Kızılayı tarafından kentin çeşitli noktalarına 3 seyyar mutfak kurulduğunu söyledi.
HÜKÜMET SEL MAĞDURLARI İÇİN 1 MİLYON LİRA GÖNDERDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak Vali Mehmet Çetin'den bilgi aldı. Erdoğan, selin yol açtığı zararın karşılanması için Ağrı Valiliği emrine 1 milyon TL gönderilmesini de istedi.

-SELİN VURDUĞU AĞRI'DA KRİZ MASASI KURULDU
Ağrı'da meydana gelen sel felaketinin ardından Ağrı Valiliği tarafından kriz masası oluşturuldu.
Gece boyunca çalışmalarına devam eden Belediye ekipleri kepçelerle insanları kurtarmaya devam ederken, Ağrı Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan bölgede incelemelerde bulundular. Şehrin alt yapısının ciddi anlamda zarar gördüğünü belirten Başkan Arslan, tüm imkanları seferber ederek çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Acil Afet Fonundan 300 bin lira para aktarıldığını ifade eden AK Parti Milletvekili Fatma Salman Kotan, tüm bölgelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Yağışın kesilmesi ile birlikte sulara karışan malzemelerini toplamaya çalışan vatandaşlar, yetkililerden yardım istediler.
13 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ
Ağrı'da dün geceden itibaren etkili olan yağışın sele dönüşmesi sonucu, çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Esnemez köyünde bir evin çökmesi sebebi ile 13 yaşındaki bir kız hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinden geçen Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin taşması sonucu Fırat, 100. Yıl ve Gazi mahallelerinde dere yataklarına kurulu çok sayıda ev ve iş yeri, su altında kaldı.
Mahsur kalan vatandaşlar, belediye, kara yolları, il özel idaresi, DSİ ve özel firmalara ait iş makineleriyle evlerden çıkartıldı.
Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçen hafta yaşanan sel felaketinden daha büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını belirterek, kent merkezindeki çok sayıda evde ciddi hasar oluştuğunu, alt yapının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
Evlerinde mahsur kalan vatandaşların iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldığını vurgulayan Arslan, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
Bu arada, Erzurum Caddesinden geçen Taşlıçay Deresi üzerindeki köprünün bir kısmının çökmesi nedeniyle Fırat Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
Yağışın, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de etkili olduğu bildirildi.
(Ajanslar)


Zaman