Kula'da Engellilerden Protokol Ziyaretleri

Kula ilçesinde Özel Aydeniz Rehabilitasyon ve Eğitim Okulu öğrencileri, Engelliler Haftası nedeniyle protokolü ziyaret ederek eşitli isteklerde bulundular.

Kula'da Engellilerden Protokol Ziyaretleri
Engelli öğrenciler, okul müdürü Şefika Bulut, kurucu üye Recai Öz ve Hüseyin Ercan, öğretmen Yunus Emre Saraç ile birlikte ilk olarak Kaymakam Muzaffer Şahiner'i ziyaret ettiler. Kaymakam Şahiner, "Engellilerimiz bizim engellilerimizdir. Onların topluma kazandırılması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Engellilerin toplum içerisinde diğer sağlıklı bireyler gibi her türlü hakka sahiptir. Onların yaşamlarının kolaylaştırılması için tüm tedbirlerin alınması gerekir. Kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz." dedi.
Bu arada engelli öğrencilerden Mehmet Özkahveci (20) Kaymakam Muzaffer Şahiner'in makamına oturdu. Kısa sürede olsa Kula'yı yönetmenin mutluluğunu yaşayan Özkahveci, Özel Kalem Müdürü'nü telefonla arayarak, özürlü arkadaşları için yapılması gereken çalışmaları anlattı. Daha sonra makama gelen misafirlere ikramda bulundu.
Engelli öğrenciler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı'yı ziyaret ettiler. Kaşıkçı öğrencilere hediyeler vererek onlarla sohbet etti. Kaşıkçı, "Çeşitli nedenlerden dolayı bireysel özellikleri ve eğitim yeterlilikleri açısından yaşıtlarından farklı olan bu güzel çocukların ziyaretinden dolayı çok mutlu oldum. Toplumun ayrılmaz parçası olan bedensel ve zihinsel özürlü çocuklarımızın geleceği eğitime bağlıdır. B konuda gerek aileye ve gerekse ilgili kurumlara önemli görevler düşmektedir." dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, Başkan Aşkın a isteklerini ilettiler. 5 yaşındaki Azra Üçeş Başkan Aşkın'ndan engelli çocuklar için oyun parkı yapılmasını istedi. Başkan Aşkın da bu parkın en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi. Engelli konuklarına nazar boncuğu hediye eden Başkan Aşkın, "Toplumdaki bütün sağlıklı bireylere çok büyük görevler düşüyor. Engelli bireylerimizin önlerindeki engelleri kaldırmak ve onlara destek sağlamak için mücadele etmeliler. Biz de belediye olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla daima yakından ilgileniyoruz. Günlük yaşamda şehir ortamında karşılaştıkları sorunları en aza indirgemek için gereken çabayı göstermeye devam edeceğiz." dedi.